Piedalies fotokonkursā “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”! Galvenās balvas – kafijas aparāts un dalība fotoizstādē

Vai jūsu ģimenē pienākumi un atbildība ir sadalīta vienlīdzīgi? Vai abiem ir vienlīdzīgas karjeras iespējas, neraugoties uz to, ka ģimenē ir mazs bērns? Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību izsludina fotokonkursu – “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”. Tajā aicinātas piedalīties ģimenes, kas uzskata: vecākiem ir jāmācās veidot līdzsvaru ģimenes pienākumu sadalē.
Lai aktualizētu sabiedrībā jautājumu par vecāku vienlīdzīgām iespējām ģimenē, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecība izsludina fotokonkursu “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”. Foto: Elīna Berge

FOTO: Publicitātes foto

Lai aktualizētu sabiedrībā jautājumu par vecāku vienlīdzīgām iespējām ģimenē, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecība izsludina fotokonkursu “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”. Foto: Elīna Berge

Zviedrija bija pirmā valsts pasaulē, kas 1974. gadā ieviesa bērna kopšanas atvaļinājumu gan mātēm, gan tēviem. Bērna kopšanas atvaļinājums nozīmē, ka sievietēm Zviedrijā nav jāizvēlas starp karjeru vai ģimeni. Tēviem tas nozīmē iespēju piedzīvot ciešāku saikni ar bērniem.


Lai aktualizētu sabiedrībā jautājumu par vecāku vienlīdzīgām iespējām ģimenē, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecība izsludina fotokonkursu “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”. 

10 ģimenēm būs nodrošināta fotosesija, kuru bildes iekļautas fotoizstādē, kas būs apskatāma daudzviet Latvijā. Latvijas ģimenes fotografēs dokumentālā foto mākslinieks, “Mammamuntetiem.lv” fotogrāfs Artūrs Ķipsts. 

 

Foto: Elīna Berge 


Zviedrijā šāda fotoizstāde ir jau tapusi – tās fotogrāfe ir Elīna Berge. Viņa fotoattēlos ir dokumentējusi, kā arī intervējusi Zviedrijas vecākus, kuri cenšas dzīvot līdzvērtīgu dzīvi. Uzņemtie 23 fotoattēli sniedz ieskatu šo vecāku centienos mainīt iesīkstējušos priekšstatus par dzimumu lomām ģimenēm un veidot vienlīdzīgāku partnerību.

 

Lai piedalītos fotokonkursā:

  • līdz 5. decembrim aizpildi pieteikšanās anketu ŠEIT,
  • anketā pievieno 1-2 savas ģimenes bildes,
  • īsumā uzraksti (līdz 500 zīmēm), kāpēc jums šķiet būtiski ģimenē starp vecākiem veidot vienlīdzību.

 

Žūrija

Žūrija izvēlēsies 10 ģimenes, kas piedalīties fotosesijās un fotoizstādē – šīs ģimenes tiks izziņotas 12. decembrī. Žūrijas sastāvā: Zviedrijas vēstniece Kārina Hēglunda, pirmā sekretāre Ilva Hāmarstena, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, ģimenes portāla www.mammamuntetiem.lv galvenā redaktore Gunita Krilova un fotogrāfs Artūrs Ķipsts.


“Mammamuntetiem.lv” fotogrāfs Artūrs Ķipsts dosies ciemos pie izvēlētajām ģimenēm uz fotosesijām – bildes no tām tiks iekļautas ceļojošajā fotoizstādē. 

Foto: Elīna Berge

 

Par fotoizstādi

Fotoizstāde “Vecāki – vienlīdzīgas iespējas”, ko veidos Latvijas un Zviedrijas ģimeņu bildes, sākot no februāra, būs skatāma Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Dalībniekus ielūgsim piedalīties izstādes atklāšanā.
Fotoizstāde ir kopdarbs, kas top sadarbībā starp Zviedru institūtu (SI), Zviedrijas vēstniecību Latvijā un Latvijas vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”.

 

Par balvām

Balvas dalībniekiem ir dokumentālajā žanrā uzņemta ģimenes fotosesija un iespēja piedalīties foto izstādē. Izstādes atklāšanas dienā – 1. februārī – Latvijas ģimeņu vidū notiks izloze, nosakot 3 laimīgos, kas balvā saņems kafijas aparātus – “Illy” Y3.3 kafijas kapsulu automātus, lai restorāna līmeņa kafija būtu arī tavās mājās. Visām ģimenēm gaidāmas pārsteiguma balvas. 

Saistītie raksti