Latvijas iedzīvotāji pārtiku sāk iepirkt Igaunijā. Kas tur ir lētāks?

Pieaugošo cenu dēļ Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk dodas uz kaimiņvalsti Igauniju iepirkt tur produktus, raksta laikraksts "Postimees".
Latvijā dažām precēm cenas auga vēl straujāk nekā Igaunjā.

FOTO: Shutterstock.com

Latvijā dažām precēm cenas auga vēl straujāk nekā Igaunjā.

Pēc zemo cenu veikalu tīkla "A1000 Market" vadītājas Valgā Kjatļinas Kinapu teiktā, pēdējos mēnešos daži produkti Latvijā kļuvuši pat dārgāki nekā Igaunijā, tāpēc latvieši daudz biežāk sākuši braukt uz kaimiņvalsti iepirkties.

 

Pēc Kinapu teiktā, pirms gada vidēji trīs no desmit Valgas veikala apmeklētājiem bija latvieši. "Taču pēdējo trīs četru mēnešu laikā šī attiecība ir krasi mainījusies, un tagad septiņi no desmit apmeklētājiem ir latvieši."

 

"Ja Igaunijā preces ievērojami sadārdzinājās, tad Latvijā dažām precēm cenas auga vēl straujāk. 

Piemēram, Latvijā kafija, piena produkti, maize un dažas rūpniecības preces, piemēram, tīrīšanas līdzekļi un tualetes papīrs, jau kļuvušas dārgākas nekā pie mums, tāpēc cilvēki tās izvēlas pirkt šeit. 

Bet alkohols augstāku nodokļu dēļ joprojām ārzemēs maksā lētāk nekā Igaunijā, tāpēc šeit to latvieši drīzāk nepērk," viņa piebilst.

Reklāma
Reklāma

 

Pēc Kinapu teiktā, latvieši brauc uz Igauniju, lai veiktu lielākus pirkumus, lielākoties brīvdienās. Rezultātā "A1000 Market" veikala Valgā preču apgrozījums pēdējo mēnešu laikā palielinājies par trešdaļu.

 

"Latvijas pircēji ir sākuši biežāk nekā līdz šim apmeklēt arī citus veikalus Igaunijas dienvidos Veru un Pērnavā. Cenu starpība starp dārgajiem un atlaižu veikaliem gan Latvijā, gan Igaunijā ir kļuvusi lielāka nekā jebkad agrāk un sasniedz 30% no iepirkuma groza vērtības," norādīja Kinapu.

Saistītie raksti