Brīvpusdienas Rīgā visi skolēni saņems vēl septembrī, vecāku līdzmaksājums par skolēna pusdienām būs 1,15 eiro

Rīgā brīvpusdienas visiem skolēniem plānots saglabāt vēl septembrī, sarunā ar Mammamuntetiem.lv apstiprināja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Iveta Ratinīka.
Vecāku līdzmaksājuma apmērs būs 1,15 eiro skolās un 2 eiro pirmsskolās par ēdināšanu vienā mācību dienā.

FOTO: Shutterstock.com

Vecāku līdzmaksājuma apmērs būs 1,15 eiro skolās un 2 eiro pirmsskolās par ēdināšanu vienā mācību dienā.

Mammamuntetiem.lv jau ziņoja, ka vecākiem Rīgā turpmāk tiks ieviests līdzmaksājums par skolēnu un bērnudārznieku pusdienām sakarā ar pieaugošajām preču un pakalpojumu cenām. Lai visiem atslogotu mācību gada sākumu, kas saistīts ar dažādiem jauninājumiem, 2022. gada septembrī skolēniem Rīgā tiks saglabātas brīvpusdienas, kas tiek apmaksātas tāpat kā līdz šim no valsts un pašvaldības budžeta līdzekļiem.

 

Cik būs jāmaksā par skolēnu un bērnudārznieku ēdināšanu Rīgā?

Vecāku līdzmaksājums kā skolās, tā bērnu dārzos tiks piemērots no 1. oktobra. Vecāku līdzmaksājuma apmērs būs 1,15 eiro skolās (viena ēdienreize – pusdienas) un 2 eiro pirmsskolās (trīs ēdienreizes – brokastis, pusdienas, launags) par ēdināšanu vienā mācību dienā. Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, vecākam vai pilngadīgadīgajam audzēknim un ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam būs jānoslēdz līgums. Skolas par to informēs vecākus caur savām saziņas sistēmām. 

 

Kuriem bērniem saglabāsies brīvpusdienas?

No pašvaldības līdzekļiem pilnā apmērā segs ēdināšanas izdevumus izglītojamiem: kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām vai reģistrētas Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda. Arī 1.–4. klašu skolēniem arī turpmāk ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā tiks segti no valsts un pašvaldības budžeta.

Ja izglītojamā ēdināšanas pakalpojums pilnībā tiks segts no valsts vai pašvaldības budžeta līdzekļiem, tad skolēna vecākam vai personai, kas realizē izglītojamā aizgādību, vai pilngadīgajam audzēknim līgums par norēķiniem nebūs jānoslēdz.

Reklāma
Reklāma

 

Vai nepieciešams iesniegums vai brīvpusdienu pieprasījums?

Vecākiem, kuru bērnam ir sociālais statuss (ģimenei Rīgas Sociālais dienests ir piešķīris maznodrošinātās vai trūcīgās ģimenes statusu, vai arī vecāks ir reģistrējies Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, vai arī bāreņiem, vai arī invalīdiem) nav jāraksta iesniegums izglītības iestādei un nav jāslēdz līgums ar ēdinātāju par norēķiniem, jo šie dati būs pieejami informācijas sistēmās.

 

Izglītojamajiem, kuriem nav sociālā statusa, pašvaldība nodrošinās ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu. 

 

Rīgas pašvaldībai visu skolu bērnu ēdināšana no 01.09.2022. līdz 31.12.2022. izmaksās 5,5 milj. eiro.

Saistītie raksti