Vinnicā nogalinātās meitenītes vecmāmiņa par traģēdiju: "Ja pateikšu meitai, ka Lisa gāja bojā – apglabāšu abas"

Vinnicas iedzīvotāja Irina Dmitrijeva, kura smagā stāvoklī atrodas reanimācijā, nezina par meitas Elizabetes nāvi, kura gāja bojā raķešu triecienā Vinnicā. Kad tas notika, Irina ar meitu Lisu atgriezās no logopēda vizītes.
Irina ar meitiņu Lisu, kura gāja bojā Vinnicā. (Foto: Instagram)

FOTO: Publicitātes foto

Irina ar meitiņu Lisu, kura gāja bojā Vinnicā. (Foto: Instagram)

Kā intervijā ukraiņu medijam pastāstīja Irinas māte Larisa, viņa šobrīd ir smagā stāvoklī, tikusi izoperēta. Larisa precizēja, ka viņas meitai kājas un rokas ir veselas, tāpēc tas, ko raksta, ka viņai tikusi norauta kāja, neatbilst patiesībai. 

Pirmajā dienā pēc traģēdijas Irinai Dmitrijevai netika ziņots par meitas nāvi. Viņa atrodas reanimācijā ar plaušu, aknu un vēdera dobuma bojājumu.

Savukārt par mazās meitiņas bojāeju sieviete nezina, vēsta "Unian". "Viņa runāja ar galveno ārstu. Viņai ir tikai viens jautājums: "Kur ir mana Lisa?" Galvenā ārste stāsta, ka viņa ir slimnīcā. Nesaka... Viņa nedrīkst teikt. Jo viņa neizturēs," norādīja sieviete.

Irinas mamma izteica pieņēmumu, ka viņa laikam aizmirsusi, ka viņas Lisa ir gājusi bojā. Larisa pastāstīja, ka pēc raķešu triecieniem viņai izdevies telefoniski aprunāties ar meitu un tad viņa teikusi, ka mazās Lisas vairs nav. "Mammu, Lisas vairs nav. Trāpīja šāviņš, viņu saplēsa gabalos. Viņas nav,” sarunu ar meitu atstāsta Larisa.

Pēc Larisas teiktā, Irina vēl ilgi būs slimnīcā, tāpēc tuvinieki meiteni apglabās, negaidot, kamēr mamma tiks izrakstīta no slimnīcas.

Pēc traģēdijas viņa sniegusi pirmo interviju, kurā paziņojusi, ka, neskatoties uz visiem lūgumiem slēgt debesis, pasaule skatās, kā tiek nogalināti Ukrainas bērni un karavīri, raksta "Focus".

https://youtu.be/KF5nzSkB2QA
Reklāma
Reklāma

 

Jau vēstīts, ka Krievijas uzbrukumā Vinnicā gāja bojā vēl divi zēni – septiņus un astoņus gadus veci. 

Krievijas iebrucēji veica uzbrukumu Vinnicai 14. jūlijā.

Slimnīcās vērsušies 197 cietušie: 110 saņēmuši palīdzību ambulatori, 80 palikuši stacionārā ārstēšanā.

Bojā gājuši 24 cilvēki, kuru vidū ir 3 bērni. 11 cilvēki skaitās bezvēsts pazuduši.

 

Saistītie raksti