Olena Zelenska par attiecībām ģimenē kara laikā: "Bērni beidzot var fiziski pieskarties savam tētim"

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska sniegusi interviju britu laikraksta "The Guardian" korespondentam Šonam Volkeram, kurš speciāli tam aizbraucis uz Kijivu. Atstāstām galvenās atziņas no intervijas.
Olena Zelenska uz izdevuma The Guardian vāka (Foto: Instagram)

FOTO: Publicitātes foto

Olena Zelenska uz izdevuma "The Guardian" vāka (Foto: Instagram)

Par pirmo kara dienu

"Visu dienu pavadīju ar dīvainu smaidu sejā - nevarēja nodot panikas sajūtu bērniem." Olena aprakstīja savas jūtas kā sirreālistiskas, it kā viņa būtu nonākusi paralēlā realitātē, kā datorspēle, kur jāiziet kaut kādi līmeņi, lai nonāktu mājās. 

Vakarā viņa tikās ar vīru, kurš pastāstīja, ka abi ar bērniem tiks nogādāti drošā vietā.

 

Par bērnu reakciju

Pēc Olenas teiktā, arī pirmajā kara dienā bērni kaut ko sajutuši un uzvedušies perfekti. "Parasti viņiem viss jāatkārto miljons reižu, bet tad viņi uzvedās paklausīgi un darīja visu superātri." Pirms evakuācijas apsardze lūdza viņus atstāt visas savas mobilās ierīces un neiet nevienā no sociālajiem tīkliem.

 

Par pirmajām kara nedēļām

Nemitīga ziņu gaidīšana, satraucošas domas — to visu Olena Zelenska piedzīvoja tieši tāpat kā vairums ukraiņu. "Nācās saplānot laiku pa stundām un minūtēm, lai ar kaut ko sevi nodarbinātu un neieslīgtu bezgalīgās domās."

 

Par Zelenska raksturu

 Olena uzskata, ka viņas vīrs ir īsts cīnītājs, un tā ir viņa rakstura galvenā īpašība. "Viņš nekad nepadodas pat tad, kad padodas visi ap viņu." Tāpat Olena atzīmē viņa disciplinētību. "Zvana modinātājs — viņš pieceļas, tīra zobus, ģērbjas un aiziet, un tas viņam aizņem tikai piecas minūtes, kamēr es grozos pusstundu." Tieši šīs īpašības, pēc Olenas domām, palīdz viņas vīram izturēt stresu un saglabāt možu garu.

 

Reklāma
Reklāma

Par Zelenska aktierprasmēm

Pēc Ukrainas prezidenta dzīvesbiedres teiktā, viņš ļoti ātri iegaumē tekstus un spēj tos pārliecinoši izrunāt, zina, kā strādāt ar kamerām. Turklāt "viņš nespēlē — viņam vienkārši ir iemaņas, lai to darītu labi". 

 

Par tikšanos

Olena nenosauca vietu, kur viņa ar bērniem uzturējusies kopš kara sākuma un kur atrodas šobrīd. Tomēr var secināt, ka šobrīd viņu ģimenei periodiski ir iespēja apvienoties: "Bērni beidzot var fiziski pieskarties savam tētim." Tomēr šādas tikšanās, pēc Olenas teiktā, nenotiek bieži.

 

Par garīgo veselību

Šobrīd Olena Zelenska vada psiholoģiskās palīdzības programmu ukraiņiem, kas, pēc viņas teiktā, tautiešiem ir vitāli nepieciešama. Pirmā lēdija teic, ka ukraiņi nav pieraduši vērsties pēc palīdzības pie psihologiem un mēdz ignorēt depresiju vai trauksmi, taču viņa ir apņēmusies lauzt šo stereotipu un izskaidrot cilvēkiem šāda atbalsta nepieciešamību.

Olenas Zelenskas fotogrāfijas, kas publicētas uz "The Guardian" vāka un iekšpusē, uzņemtas Ukrainas prezidenta birojā.

Saistītie raksti