Interviju fragmenti ar Zelenski par viņa ģimeni: meita negribēja, ka esmu Ukrainas prezidents

Šobrīd ne viens vien cilvēks pasaulē un arī Latvijā dienu sāk un noslēdz, pārbaudot, vai sociālajos tīklos nav jaunu ziņojumu no Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska, un raizējoties par viņa drošību. Zelenskis ir ne vien prezidents, bet arī ģimenes cilvēks. Pirms kara sniegtā intervijā Zelenskis, stāstot par savu ģimeni, teicis: īsts vīrietis uzņemas atbildību.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un viņa sieva, Ukrainas pirmā lēdija Olena. Foto publicēts Instagram konā olenazelenska_official.

FOTO: Ekrānuzņēmums

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un viņa sieva, Ukrainas pirmā lēdija Olena. Foto publicēts Instagram konā "olenazelenska_official".

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska ģimenes fotogrāfijas reti nonāk publiskā vidē – viņš modri sargā savu ģimenes locekļu privātumu. Internetā galvenokārt var redzēt fotogrāfijās no senākiem laikiem, kad Zelenskis bija populāra TV šovu zvaigzne. Tomēr dažas detaļas par viņa ģimeni var uzzināt salīdzinoši nesenās intervijās, kuras viņš sniedzis jau pēc kļūšanas par Ukrainas prezidentu.

 

Ar sievu Olenu šī gada Valentīndienā. Foto: ekrānuzņēmums no Instagram video

 

Ar sievu Olenu Volodimirs Zelenskis apprecējās 2003. gadā, pirms tam pāris aptuveni astoņus gadus draudzējās. Ģimenē aug divi bērni – 2004. gadā dzimusī meita Oleksandra, kurai tagad ir 17 gadi, un 2013. gadā dzimušais dēls Kirilo, kurš tagad ir deviņus gadus vecs. Zelenska draugi atzīst, ka Volodimirs ir lielisks ģimenes cilvēks, kurš atbildību par ģimeni uzskata par vienu no galvenajām īsta vīrieša īpašībām. 

 

Kad viņš kļuva par prezidentu, ģimene izjuta vīra un tēva uzmanības trūkumu, taču iemācījās dzīvot citādi, pieņemt viņa pienākumus un ziedošanos savas valsts labā. Pats Zelenskis vēl savas prezidentūras sākumā atzinis, ka bieži lutina savu mīļoto sievu un bērnus, tādējādi cenšoties kompensēt savu reto atrašanos mājās, rakstīja vietne hostelcity.su. 

https://www.instagram.com/p/CaB7I28gzMZ/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Uztraucās bez iemesla

2020. gadā, kad prezidenta amatā jau bija pavadīts gads, Zeļenskis sacīja: “Es domāju, ka pie tā nav iespējams pierast. Nav iespējams pierast pie manas prezidentūras. Mēs esam iemācījušies tā dzīvot, viņi (ģimene - red.) saprot, ka šī nav tikai ļoti atbildīga lappuse manā dzīvē, tā ir atbildīga un svarīga lappuse visas manas ģimenes dzīvē. Ģimene izjūt zināmu diskomfortu: tai ir jāsadzīvo ar apsardzi, kas pastāvīgi ir blakus. Tu nevari atrast laiku sev kā jebkurš cits cilvēks, pabūt vienatnē. Un to es saku pirmām kārtām par saviem bērniem.

Pēc Zelenska domām, īpaši svarīga personiskā telpa ir viņa meitai pusaudzei Oleksandrai – viņai ir nepieciešama iespēja pabūt vienatnē ar savām domām, satikt draugus.

https://www.instagram.com/p/CYJ8bQmIB5E/?utm_source=ig_web_copy_link

 

"Īpaši mana meita – viņa ir tādā vecumā, kad ir gandrīz pieaugusi, bet man viņa ir bērns. Ir ļoti svarīgi, lai viņa reizēm var pabūt viena ar savām domām, ar saviem sapņiem, ar saviem vienaudžiem. Un tā ir problēma,” 2020. gadā sacīja Ukrainas līderis. Oleksandra jau pašā sākumā nebija sajūsmā par tēva lēmumu kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu. Kā vēsta Hostelcity.su, viņa tādēļ ļoti pārdzīvoja. Oleksandra bija īpaši nobažījusies par klasesbiedru reakciju. Tomēr viņas un arī vecāku satraukumam nebija pamata: klasesbiedri dažas reizes pavilka viņu uz zoba un drīz vien pārstāja. 

Krietni vairāk vecāki uztraucās par jaunāko dēlu Kirilo, kuram bija vien seši gadi, kad Zelenskis tika ievēlēts par prezidentu. 

 

Reklāma
Reklāma

Tiek vēstīts, ka vecāki viņam pat neteica, ka tēvs kandidēs prezidenta vēlēšanās, jo nevēlējās viņu nobiedēt. Tēvs jau tāpat bija tik aizņemts, ka redzēja savu ģimeni tikai vēlu vakarā, kad bērni gulēja, vai no rīta, kad ģimene brokastoja. Ziņa, ka tētis varētu kļūt par prezidentu, varēja nozīmēt, ka viņš vispār nekad nebūs mājās. Tomēr pēc tam, kad Zelenskis uzvarēja vēlēšanās, Kirilo ātri iemācījās atšķirt, kurš ir tētis, bet kurš – prezidents. Vēlāk mājās viņi pat dažkārt jokoja par šo tēmu, raksta vietne tsn.ua.

https://www.instagram.com/p/CZ-D_xKghp8/

“Par to, kā mani uztver mans dēls, varu pastāstīt vienu smieklīgu stāstu. Reiz vakarā pārnāku mājās, neviens mani nesagaida – dzirdu tikai televizora skaņu. Eju pa gaiteni un redzu, ka sieva un dēls skatās manu uzrunu tautai. Es viņiem jautāju: "Kāpēc mani neviens nesagaida?" Un Kirilo atbild: "Tēti, klusāk, prezidents runā!" smejoties atceras Zelenskis.

 

Atzīstot, ka ģimene cieš viņa darba dēļ, Ukrainas līderis tomēr uzsver, ka darbs viņam sagādā prieku, un jūtas gandarīts, ka var būt noderīgs cilvēkiem. “Mēs taču solījām, ka par dzīvi nesūdzēsimies. Jauki, ka nav brīvu dienu. Tas nozīmē, ka tu esi kādam vajadzīgs, ka tavs darbs ir vajadzīgs visiem cilvēkiem. Man personīgi arī tas ir nepieciešams, jo šajā darbā es burtiski dzīvoju,” 2020. gada aprīlī sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ar bērniem Oleksandru un Kirilo. Foto: ekrānuzņēmums no Instagram

 

Meitas studijas – tikai Ukrainā 

Ukrainas līdera lojalitāte pret savu valsti izpaužas arī attieksmē pret meitas studijām. 2021. gada oktobrī Zelenskis paziņoja, ka viņa meita paliks mācīties Ukrainā, vēstīja unian.net. Pēc Zelenska sacītā, meitai būtu ērtāk studēt ārzemēs, taču ģimene vienojusies, ka Oleksandra paliks dzimtenē. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Instagram

 

“Tikai šeit, jo es esmu Ukrainas prezidents, nevis citas valsts. Tāpēc studijas ir iespējamas tikai šeit. Tāda ir mana vēlēšanās, mēs ar viņu vienojušies. Viņai nav īpaši viegli, jo, studējot ārzemēs, viņa varētu dzīvot bez apsardzes. Tātad viņai būtu vieglāk kaut kur citur, bet viņa paliks Ukrainā,” 2021. gadā sacīja Zeļenskis. Oleksandra vēlētos studēt starptautisko ekonomiku, taču Zelenskis uzskata, ka viņa joprojām var mainīt savas domas.

Viņš arī norādīja, ka viņa meita nevēlas, lai viņš kandidē uz otro termiņu prezidenta amatā. 

 

“Meita bieži runā par šo jautājumu, viņa nevēlas, lai es kandidēju vēlreiz. Lai kā es mīlētu savu meitu, tas būs atkarīgs tikai no tā, ko mums izdosies paveikt (savas valsts labā – red.),” sacīja Ukrainas prezidents.

Foto: ekrānuzņēmums no Instagram

Saistītie raksti