Kā varam palīdzēt cilvēkiem Ukrainā? Apkopojums

Jūtot līdzi cilvēkiem un ģimenēm Ukrainā, cilvēki Latvijā interesējas par iespējām palīdzēt Ukrainas tautai. Mammamuntetiem.lv apkopojis tos veidus, kā iespējams palīdzēt cilvēkiem Ukrainā.
Palīdzība Ukrainai būs nepieciešama ilgstoši, īpaši lielā apjomā pēc karadarbības beigām infrastruktūras atjaunošanā, medicīniskajai palīdzībai un daudzām citām lietām.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Palīdzība Ukrainai būs nepieciešama ilgstoši, īpaši lielā apjomā pēc karadarbības beigām infrastruktūras atjaunošanā, medicīniskajai palīdzībai un daudzām citām lietām.

Arvien vairāk cilvēku izrāda interesi par iespējām palīdzēt Ukraiņiem. Lūk, kā varam atbalstīt ukraiņus praktiski.

 

Naudas ziedojums Ukrainas cilvēkiem

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā atbalstīt Ukrainas cilvēkus, ir ziedot naudu. Ziedot.lv ir atvēris vietni un tālrunis ziedošanai. Saziedotie līdzekļi tiks izlietoti tur, kur tas būs visvairāk vajadzīgs. Sadarbībā ar Aizsardzības ministriju uz Ukrainu tiek sūtīta degviela un pirmās palīdzības preces.

Ziedošanas vietne

Ziedot iespējams arī, zvanot uz labdarības tālruni 90006086*.

*Maksa par zvanu 1,42 EUR, tai skaitā Lattelecom apkalpošanas maksa par katru zvanu 12,1%. Ja Jums neizdodas noziedot zvanot no mobilajiem tālruņiem, lūgums sazināties ar savu operatoru, lai noskaidrotu vai Jūsu izvēlētais tarifs ļauj veikt zvanus uz labdarības tālruņiem. Diemžēl priekšapmaksas karšu lietotājiem nav iespējams ziedot zvanot uz labdarības tālruni.

 

Ziedojums Ukrainas karā cietušo ārstēšanai

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas attīstības biedrība organizē atbalstu Ukrainas karā cietušo ārstēšanai, kurā saziedotie līdzekļi tiks novirzīti specifiski Ukrainas brīvības cīņās cietušo ārstniecībai un rehabilitācijai.

Informācija šeit.

Reklāma
Reklāma

 

Iedzīvotāju palīdzība bēgļiem

Lai sniegtu vienotu palīdzību Ukrainai un Ukrainas bēgļiem, ir sākusi darboties nevalstiskā sektora izveidota platforma www.ukraine-latvia.com. Šajā platformā var aizpildīt anketas par to, kāda veida palīdzību varat piedāvāt. Šeit tiek aicināts reģistrēties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš vēlas sniegt jebkāda veida palīdzību Ukrainai un tās iedzīvotājiem. Tikko kā radīsies konkrētas vajadzības, būs skaidrs, kādu atbalstu katrs var sniegt.

 

Svarīgi!

  • Vairākkārt tiek atgādināts, ka iedzīvotājiem nevajag nekontrolēti doties uz Ukrainas robežu – tas var apgrūtināt transporta kustību.
  • Tāpat tiek atgādināts, ka jāņem vērā ukraiņu vajadzības un mums jāpiedāvā tāda palīdzība, kāda tiešām ir nepieciešama. Tāpēc savu atbalstu sniegt caur koordinētām platformām.

 

Uzņēmumu iesaiste

  • Ekonomikas ministrija veic aptauju uzņēmējiem par atbalsta iespējām Ukrainai, anketa pieejama šeit. Kā vēsta ministrija, divu dienu laikā jau 451 uzņēmums ir piedāvājis reālu atbalstu.
  • Lai apzinātu Latvijas uzņēmēju gatavību piedāvāt darbu Ukrainas bēgļiem, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra LIAA organizē aptauju par pieejamām vakancēm. Šobrīd nav ziņu, vai darbavietas vajadzēs, taču aptaujas mērķis ir apzināt iespējas. Anketa pieejama šeit.
  • Aizsardzības ministrija aicina uzņēmumus, kuri ir gatavi un vēlas ziedot pirmās palīdzības medicīnas preces, pārtiku ar ilgu derīguma termiņu vai citu palīdzību Ukrainas bruņotajiem spēkiem, sazināties, rakstot uz PalidzibaUkrainai@mod.gov.lv.