Bērnu slimnīca sniegs palīdzību bērniem no Ukrainas

Lai operatīvi varētu nodrošināt nepieciešamo medicīnisko palīdzību, Bērnu slimnīca aicina mazo pacientu pārstāvjus, kas ieradušies Latvijā no Ukrainas, zvanīt uz telefona numuru +371 256 801 40. Uz zvaniem atbildēs Bērnu slimnīcas speciāliste, kura tālāk koordinēs bērniem palīdzības sniegšanas procesu slimnīcā.
Ukrainas krīzes laikā arī Bērnu slimnīca iesaistās bērnu ārstniecības nodrošināšanā.

FOTO: Publicitātes foto

Ukrainas krīzes laikā arī Bērnu slimnīca iesaistās bērnu ārstniecības nodrošināšanā.

“Bērnu slimnīcas komanda pārdzīvo par katru bērnu, kura veselība un dzīvība šobrīd ir apdraudēta. Karadarbība Ukrainā ir humāna katastrofa, kas ļoti ierobežo bērnu ārstniecības nodrošināšanu Ukrainas slimnīcās, īpaši bērniem ar akūtām un hroniskām saslimšanām. Daudziem bērniem, kuriem ir uzsākts nopietns ārstniecības kurss, priekšlaikus dzimušiem bērniem un virknei citu pacientu, kuriem ir nepieciešama īpaša, specializēta, nepārtraukta vai regulāra ārstniecība, šobrīd tā nav pieejama vispār vai ir pieejama ierobežoti un nepiemērotos apstākļos,” situāciju raksturo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.
 

Bez nepieciešamās ārstniecības ir apdraudēta daudzu bērnu veselība un dzīvība. Tādēļ Bērnu slimnīca aktīvi seko līdzi situācijai un ir ciešā saziņā ar kolēģiem no Amerikas un pārējām Bērnu slimnīcām Eiropā, t.sk. Eiropas Bērnu slimnīcu organizāciju (ECHO), lai koordinēti un operatīvi atbalstītu gan slimnīcas Ukrainā, gan iesaistītos to mazo pacientu ārstniecībā, kuri meklē palīdzību ārpus Ukrainas. 

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti