Ādažos un Jelgavā palielina līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē privātos bērnudārzus

Ādažu novada dome nolēmusi palielināt pašvaldības sniegto līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē privātos bērnudārzus.
Pašvaldības palielina atbalsta apjomu bērniem, kas apmeklē privātos bērnudārzus

FOTO: Shutterstock.com

Pašvaldības palielina atbalsta apjomu bērniem, kas apmeklē privātos bērnudārzus

Līdzfinansējuma summa bērniem, kuri apmeklē privātās pirmsskolas izglītības iestādes 2022.gadā palielināta līdz 285 eiro mēnesī.

Bērniem obligātās sagatavošanas vecumā, kas ir pieci līdz seši gadi, līdz šim līdzfinansējums bija 175 eiro Ādažos un 178,58 eiro Carnikavā. Šogad tā noteikta 200 eiro.

Domes sēdē tika lemts arī par līdzfinansējumu ģimenēm, kuras izmanto bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju jeb aukļu pakalpojumus apvienotajā novadā. Šogad pašvaldības līdzfinansējums bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem par vienu bērnu būs 150 eiro mēnesī.

No šī gada Ādažu novada pašvaldības līdzfinansējums privātām vispārējās izglītības iestādēm par vienu skolēnu būs 90 eiro mēnesī, bet privātām vispārējās tālmācības izglītības iestādēm - 45 eiro mēnesī.

 

Arī Jelgavas domes sēdē apstiprināti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos, kas paredz 2022. gadā no 220 uz 237 eiro palielināt pašvaldības līdzfinansējumu par bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam privātajos bērnudārzos, kā arī no 150 uz 162 eiro palielināt pašvaldības līdzfinansējumu bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem jeb tā sauktajām auklēm.

Reklāma
Reklāma

Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza skaidro, ka atbilstoši metodikai saskaņā ar pērn pēc naudas plūsmas uzskaitītiem izdevumiem aprēķinātas vidējās izmaksas par vienu bērnu. Tās pirmsskolas izglītības programmas īstenošanai pašvaldības bērnudārzos ir pieaugušas un par bērnu no pusotra līdz četru gadu vecumam sasniedz 237 eiro. Līdz ar to par 17 eiro šogad tiek paaugstināts pašvaldības līdzfinansējums arī privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm par izglītojamajiem šajā vecumā. 

 

Tāpat šogad par 12 eiro jeb līdz 162 eiro tiks paaugstināts pašvaldības līdzfinansējums bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem. Arī šīs izmaiņas skaidrojamas ar vidējo izmaksu pieaugumu par viena bērna izglītošanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Pēc Izglītības pārvaldes datiem, šobrīd Jelgavas pašvaldības līdzfinansējumu saņem 65 aukles, kuras nodrošina uzraudzības pakalpojumu 134 mazajiem jelgavniekiem.