Skolas beigšanas svinīgie pasākumi tiks atļauti, ievērojot divu metru distanci

Par godu skolas beigšanai un atestāta saņemšanai svinīgs pasākums ir pieļaujams, tomēr rēķinoties ar epidemioloģiskās situācijas attīstību, šādu viedokli trešdien tiešsaistes vebinārā pauda Valsts izglītības satura centra  vadītājs Guntars Catlaks.

Foto: Andrea Piacquadio

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Andrea Piacquadio

Viņaprāt, svinīgais pasākums, saņemot atestātu, ir pieļaujams, tomēr pasākumā nedrīkst piedalīties vairāk kā 25 dalībnieki un visiem jāievēro divu metru distance.

Savukārt "saviesīgā daļa" skolēniem gan būšot jāsvin mājās ar tiem ģimenes locekļiem, ar kuriem skolēns ikdienā dzīvo kopā, piebilda Catlaks.

Catlaks pavēstīja, ka 9. un 12.klašu skolēni, kā arī profesionālo skolu audzēkņi, kuri kārtos noslēguma pārbaudījumus, drīkstēs apmeklēt klātienes konsultācijas, savukārt pārējie skolēni uz klātienes nodarbībām šogad skolā neatgriezīsies.

12.klasēm mācību process beigsies 15.maijā, bet mācību gads - 7.jūlijā.
9.klasēm mācību process beigsies 29.maijā, ņemot vērā atceltos centralizētos eksāmenus, taču mācību gads noslēgsies 12.jūnijā.
Pārējām klasēm mācību gads attālināti noslēgsies 29.maijā.

Reklāma
Reklāma

Izglītības ministre Ilga Šuplinska jau iepriekš bija izteikusies, ka izglītības iestāžu beidzējiem izlaidumi ar ballēm šovasar, visticamāk, nav gaidāmi. Viņas ieskatā, runa varētu būt tikai par diplomu pasniegšanu un svinīgu kopbildi.

Savukārt veselības ministrei Ilzei Viņķelei iepriekš par izlaidumu tematu bija krietni skarbāks viedoklis: "Neviena 9.klases balle nav to vērta, lai pēc trīs nedēļām Jurijs Perevoščikovs (SPKC) teiktu "paballējāmies un tagad visu slēdzam ciet"".

 

Saistītie raksti