Atver robežas, iet uz skolu, atgriežas darbā: daudzviet Eiropā pamazām atvieglo ierobežojumus

No šodienas daudzās Eiropas valstīs atvieglo ierobežojumus. Tas nozīmē, ka cilvēki atgriešas darbā, bērni iet uz skolu un atsevišķās situācijās pat ir iespējams šķērsot valstu robežas. 

Lai arī kustība daudzās valstīs nu ir brīvāka, aizsargmaskas jāvalkā obligāti.

FOTO: Shutterstock.com

Lai arī kustība daudzās valstīs nu ir brīvāka, aizsargmaskas jāvalkā obligāti.

Lietuva

Lietuvas pilsoņiem no šodienas atļauts izbraukt no valsts bez jebkādiem ierobežojumiem. Polijas un Krievijas robežas pašlaik ir slēgtas ārvalstu pilsoņiem, bet tiem ir ļauts iebraukt Baltkrievijā un Latvijā. Tomēr Lietuvas robežsardzes amatpersonas brīdinājušas, ka saskaņā ar pašreiz spēkā esošajiem ierobežojumiem cilvēki, kuri dosies uz Baltkrieviju, varēs atgriezties Lietuvā tikai caur Poliju vai Latviju. Visiem cilvēkiem, kas iebrauc Lietuvā, obligāti jāievēro 14 dienu karantīna. Ārvalstu pilsoņiem joprojām ir aizliegts iebraukt Lietuvā, izņēmums ir komerciālo transporta līdzekļu vadītāji, diplomāti un karavīri. 

 

Itālija

Itālijā no šodienas darbā ļauts atgriezties aptuveni 4,4 miljoniem cilvēku, atsācies darbs būvlaukumos un ražotnēs. Cilvēkiem ļauts pastaigāties parkos un apciemot savus radiniekus, taču, to darot, jāievēro sociālā distance un jāvalkā sejas maskas. Sejas maskas ir obligāta prasība publiskās slēgtās vietās un sabiedriskajā transportā. Restorāniem ļauts pārdot ēdienu līdzņemšanai. Individuālajiem sportistiem atļauts atsākt treniņus. Nu Itālijā atļautas bēres, bet tajās drīkst piedalīties ne vairāk kā 15 cilvēki.

 

Spānija

Spānijā durvis no šodienas ver vairāki mazie uzņēmumi. Iedzīvotājiem pēc pieteikuma ļauts izmantot, piemēram, frizieru pakalpojumus. Visiem cilvēkiem sabiedriskajā transportā ir obligāti jāvalkā sejas maskas.

 

Vācija

Vācijā no šodienas atvērti zooloģiskie dārzi, muzeji, lūgšanu vietas un bērnu rotaļu laukumi. Vācijā skolas solos pirmdien atgriezušies arī tūkstošiem skolēnu, jo vairākās federālajās zemēs atsāktas mācības noslēguma klasēs. Arī Vācijā obligāta prasība ir sejas masku valkāšana sabiedriskajā transportā un arī veikalos.

 

Reklāma
Reklāma

Austrija

Pēdējo klašu skolēni atgriezušies vidusskolās.

 

Ungārija

Ungārijā tiek organizēti noslēgumu eksāmeni, lai gan skolas tur joprojām ir slēgtas.

 

Polija

Polijā darbu ļauts atsākt viesnīcām, muzejiem un veikaliem, bet frizētavas un restorāni joprojām ir slēgti.

 

Portugāle

Portugālē svētdien tika atcelts ārkārtējais stāvoklis. Tur no šodienas darbu atsāk nelielie uzņēmumi, frizētavas un automašīnu tirdzniecības vietas.

 

Grieķija

Darbu ļauts atsākt frizētavām, grāmatnīcām un vairākiem citu veidu veikaliem, un iedzīvotājiem atļauts iziet no mājām bez ierobežojumiem. 

 

Saistītie raksti