Līdz šim izveseļošanās no Covid-19 Latvijā apstiprināta 16 cilvēkiem

Līdz šim izveseļošanās no Covid-19 Latvijā apstiprināta 16 cilvēkiem, pirmdienas preses konferencē pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Līdz šim izveseļošanās no Covid-19 Latvijā apstiprināta 16 cilvēkiem

FOTO: Shutterstock.com

Pacienti, kuriem laboratoriski apstiprināts Covid-19, pārtraukt karantīnu un doties ikdienas gaitās drīkst tikai ar ārsta atļauju. Cilvēku uzskata par veselu pēc klīnisko simptomu izzušanas un ja divi atkārtoti testēšanas rezultāti uz Covid-19 ir negatīvi.

Perevoščikovs sacīja, ka no 75 izmeklētajiem Covid-19 pacientiem 16 gadījumos abi atkārtotie pārbaudes testi bijuši negatīvi, tādējādi galēji apliecinot viņu atveseļošanos.

"Izveseļoties var fiziski, kad cilvēkam pazūd simptomi, bet lai dotu iespēju cilvēkam turpināt ikdienas gaitas un noslēgtu darba nespējas lapu, nepieciešams pārliecināties, vai viņš ir patiesi izveseļojies, jo pastāv iespēja, ka pacients pēc izveseļošanās var izdalīt šo vīrusu līdz divām nedēļām," skaidroja epidemiologs.

Reklāma
Reklāma

Vienlaikus 30 gadījumos, pēc simptomu pazušanas pacientiem veicot Covid-19 testu, joprojām uzrādījies pozitīvs rezultāts.