Nobalso par finansējuma piešķiršanu projektam nedzirdīgo topošo māmiņu atbalstam “Nepalikt vieniem klusumā”

Latvijas Nedzirdīgo savienības projekts nedzirdīgām topošajām māmiņām “Nepalikt vieniem klusumā” ir izvirzīts par vienu no nominantiem konkursā RegioStars Awards, kurā Eiropas Komisija apbalvo veiksmīgākos, inovatīvākos un iedvesmojošākos ES fondu projektus. 

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Konkursa uzvarētāji kļūs zināmi apbalvošanas ceremonijā 10. oktobrī Briselē, bet pašlaik aktīvi norisinās balsojums par Eiropas iedzīvotāju izvēles balvu. Tajā nobalsot un atbalstīt LNS projektu var ikviens.

Nobalsot var konkursa mājas lapā, norādot e-pastu https://www.regiostars.eu/node/236 vai arī no Facebook profila http://bit.ly/2xxbi54  Balsot katrā no formām viens cilvēks drīkst vienu reizi.


Latvijā īstenots projekts finālā iekļuvis pirmo reizi šī prestižā konkursa desmit gadu pastāvēšanas laikā. “Nepalikt vieniem klusumā” konkursā piedalās kategorijā “Sieviešu iespējas un aktīva līdzdalība”.

Projektā LNS radīja inovatīvu atbalsta pakalpojumu nedzirdīgām māmiņām dzemdībās un pēcdzemdību periodā. Pirms šī projekta nedzirdīgas topošās māmiņas īpašu atbalstu nesaņēma. Ja sieviete dzemdībās nevar pilnvērtīgi sazināties ar ārstu vai vecmāti, dzemdības var būt ne vien emocionāli traumējošas, bet arī radīt apdraudējumu mātei un bērnam. Tāpat nereti sievietes grūtniecības laikā nesaņēma visu nepieciešamo informāciju un atbalstu, kas viņām pienācās.

Reklāma
Reklāma

Lai situāciju mainītu, Eiropas Sociālā fonda projektā piecas dzirdīgas speciālistes ar zīmju valodas zināšanām mācījās palīdzēt sievietei tieši dzemdību laikā, savukārt piecas nedzirdīgas speciālistes mācījās sniegt atbalstu pirms un pēc dzemdībām. Šī speciālistu komanda jaunajām māmiņām dod ne vien informāciju, bet arī emocionālu atbalstu, drošības sajūtu un iespēju uzticēties.

Projekta otrajā daļā LNS izveidoja sociālās rehabilitācijas centru vecākajiem cilvēkiem, dodot iespēju būt kopā, piedalīties dažādās radošās darbnīcas, kultūras pasākumos, sportot, saņemt sociālo rehabilitāciju un praktisku palīdzību.