Bērnu slimnīcas fonds un Rimi aicina ziedot specializēto krēslu iegādei Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai

No 23. marta līdz 26. aprīlim ikviens Rimi un Supernetto veikalu tīklu klients var palīdzēt augt un veseļoties pašiem mazākajiem Bērnu slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas pacientiem, ziedojumu kastītēs pie veikalu kasēm, ziedojot īpašu terapijas krēslu iegādei vecākiem.

Specializētos krēslos var sēdēt māmiņa vai tētis, turot īpašā ķengura pozā priekšlaikus dzimušo bērniņu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Specializētos krēslos var sēdēt māmiņa vai tētis, turot īpašā ķengura pozā priekšlaikus dzimušo bērniņu

Mazie pacienti, kuru svars dažkārt nesasniedz pat vienu kilogramu, ikdienā uzturas īpašās gultās vai inkubatoros, un ir pieslēgti daudziem aparātiem, kas ļauj viņiem augt, kļūt stiprākiem un veseļoties. Taču ar to ir par maz, jo katram mazulim ikdienā nepieciešams arī mammas un tēta pieskāriens. Pasaulē ir plaši izplatīta un uz zinātniskiem pierādījumiem balstīta terapijas metode, kas zināma kā ķengura metode, kad mamma un tētis ilgstoši tur bērnu uz krūtīm. Iespēja būt cieši blakus un sajust vienam otru ir svarīga gan bērnam, gan viņa vecākiem, kuriem šis ir emocionāli un arī fiziski grūts laiks.
 

“Sarūpējot ērtus un funkcionālus specializētos krēslus, mēs sniegsim atbalstu vecākiem un palīdzēsim veseļoties mazuļiem – tā ir būtiska un praktiska vajadzība. Bērnu slimnīcas fonds ir Rimi un Supernetto veikalu tīkla ilggadējs partneris, tāpēc kopā ar mūsu apmeklētājiem un pircējiem ceram sniegt nozīmīgu palīdzību, kas vēl vairāku gadu garumā sniegs atbalstu daudziem jaundzimušajiem un viņu vecākiem Latvijā,” skaidro Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

 

Priekšlaikus dzimušu bērnu ārstniecībā un aprūpē ļoti liela nozīme ir ģimenes vai vecāku klātbūtnei. Bērns sajūt savu mammu un tēti, dzird viņu balsi un sirdspukstus, tādēļ iespēju robežās jāmēģina nodrošināt, ka mazulis var sajust vecāku pieskārienus. 

Katru gadu Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā ārstējas aptuveni 300 bērni no visas Latvijas, kuri ir piedzimuši priekšlaikus vai ir ar nopietnām veselības problēmām. Lai palīdzētu mazajiem pacientiem atveseļoties un izaugt lieliem, nodaļa ir aprīkota ar mūsdienīgām tehnoloģijām, un par bērnu veselību rūpējas pieredzējuši un zinoši ārsti un medmāsas.
 

“Priekšlaikus dzimušu bērnu ārstniecībā un aprūpē ļoti liela nozīme ir ģimenes vai vecāku klātbūtnei. Bērns sajūt savu mammu un tēti, dzird viņu balsi un sirdspukstus, tādēļ iespēju robežās vienmēr mēģinām nodrošināt, ka mazulis var sajust vecāku pieskārienus.  Esamnovērojuši, ka ātrāk atveseļojas tie bērni, kuriem līdzās atrodas tuvinieki. Reizēm nodaļā bērniem ir jāpavada vairāki mēneši. Specializētais šūpuļtipa krēsls šādos apstākļos ir ļoti nozīmīgs, lai vecākiem būtu ērti turēt mazuli rokās un uz krūtīm. Esam pateicīgi ikvienam, kurš palīdzēs radīt ērtus un atveseļošanās veicinošus apstākļus!” palīdzēt aicina Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neonatoloģijas klīnikas vadītāja Doc. Daiga Kviļūna.
 

Reklāma
Reklāma

“Bērnu slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļa ir īpaša, jo šeit aug un veseļojas paši mazākie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacienti. Kopā ar viņiem dažkārt pat mēnešiem ilgi slimnīcā dzīvo arī viņu vecāki. Mēs redzam un jūtam, cik grūts šis brīdis ir bērnu ģimenēm, jo īpaši vecākiem, tāpēc ļoti svarīgi rast iespējas viņus atbalstīt. Mammas un tēti ikdienā stundām ilgi ir gatavi mazuli turēt sev cieši klāt un sēdēt uz krēsliem, kuri nav ērti un piemēroti šādai terapijai. Mēs zinām, ka ciešais kontakts ar vecākiem palīdz bērnam veseļoties, taču arī vecākiem šie brīži ir ļoti īpaši un svarīgi. Šoreiz krēsls nav tikai krēsls, tas ir stāsts par bērna un viņa vecāku kopā būšanu, par satuvināšanos, par palīdzēšanu kļūt stipriem un kopā augt,” atbalstīt aicina Bērnu slimnīca fonda vadītāja Liene Dambiņa.
 

Labdarības akcijai var ziedot visos Rimi un Supenetto veikalos visā Latvijā, kā arī ziedojot Mans Rimi naudas uzkrājumu Rimi kioskos, mājas lapā www.mansrimi.lv, kā arī Bērnu slimnīca fondamājas lapā www.bsf.lv