Bērni savu māti iekausta un dursta ar šķērēm pat 30 reizes dienā

Lielbritānijas televīzijas šovā “My Violent Child” (Mans vardarbīgais bērns) šokējošo ģimenes dzīves pieredzi atklājusi Southemptonā dzīvojoša 47 gadus veca vientuļā triju bērnu māte Paulīne. 

Jorija, Paulīne, dēls Spensers un meita Safīra

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jorija, Paulīne, dēls Spensers un meita Safīra


Viņa audzina 11 gadus vecu dēlu Spenseru un deviņgadīgās dvīnes Safīru un Joriju. Safīra un Spensers jau gadiem ilgi savu māti iekausta. Lai paglābtos no miesīgiem bērniem, Paulīne ir spiesta ieslēgties guļamistabā vai pat bēgt projām no mājas. Ikreiz, kad tuvojas laiks, kad skolniekiem jāatgriežas no skolas, sievietei sākas trauksme. “Man sāk trīcēt rokas un pārņem drebulis, kājās parādās vājums, es visa drebu, jo zinu, ka bērni drīz būs mājās un atkal mani sitīs. Es baidos no saviem bērniem,” stāsta sieviete.

 

iss sākās pirms četriem gadiem, kad Spensers dusmās iedūra mammas vēderā ar šķērēm. Meita Safīra reiz māti mēģināja nožņaugt. Tikai otra dvīņumāsa Jorija pret mammu nav vardarbīga. Tad, kad viņas māsa un brālis sāk iekaustīt Paulīni, Jorija ieslēdzas otrā istabā. 

 

 

Mamma ilgus gadus nav izdarījusi svarīgāko, proti, noteikusi konkrētas robežas un pārāk pakļāvusies bērnu prasībām.

 

Sišana un kliegšana tas ir kļuvusi par droši veidu, kā no mātes saņemt visu, ko vēlas bērni. “ Agresija sākas uzreiz, kā viņi atver mājas durvis. Piemēram, viņi grib čipsus. Ja es nepiekrītu, Safīra it kā atbild manā vietā “Jā, Safīra, ņem droši!”. Tad man šī frāze ir jāatkārto, ja es to nedaru, viņa sāk teikumu izkliegt neskaitāmas reizes 20-30 minūtes no vietas, vienlaikus mani sitot”.  

Reklāma
Reklāma

Tikai vienam no trim bērniem ir psihiatru noteikta diagnoze, kas var ietekmēt uzvedību un izpausmes -Spenseram ir uzmanības deficīta sindroms. Abas meitenes ir psihiski pilnīgi veselas. 
 

Neapšaubāmi, ka daudzi, uzzinot, ko Paulīne ir pacietus, ir šokā, kāpēc tas vispār ir pieļauts. Māte skaidro, ka viņai vienkārši bija kauns kādam atklāt, kas notiek viņas ģimenē. Viņa bija tik samulsusi, ka nespēja rīkoties. Tomēr izrādās, ka bērnu vardarbība pret vecākiem ir samērā izplatīta problēma Lielbritānijā.  2012. un 2013. gadā pret 118 bērniem, kas ir sanieguši 14 gadu vecumu, ir ierosinātas krimināllietas par vecāku sišanu. 
 

Ir izveidots arī īpašs raidījums “Mans vardarbīgais bērns”, kurā vecākiem palīdz risināt attiecības ar bērniem. Psihologi ir izvērtējuši situāciju ģimenē un jau norādījuši uz galveno problēmu – mamma ilgus gadus nav izdarījusi svarīgāko, proti, noteikusi konkrētas robežas un pārāk pakļāvusies bērnu prasībām. Bērni, kas dzīvo ar vecākiem, kas visu atļauj un visam piekrīt, nejūtas ar šādu mammu droši, tāpēc uz apkārtējo pasauli reaģē vardarbīgi un agresīvi.  

 

Teksts un ekrānšāviņš no Dailymail.co.uk