93 lati līdzfinansējums privātajos bērnudārzos, saglabājot rindu pašvaldības dārziņā

No šā gada 1.janvāra Rīgas dome nodrošinās 93 latu līdzfinansējumu privātajos bērnudārzos, saglabājot vietu rindā uz pašvaldības dārziņu.

Foto autore - Irita Pļavinska.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autore - Irita Pļavinska.

No 2013.gada 1.janvāra vecāki, kuru mazuļi apmeklē privātos bērnudārzus, varēs saņemt Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu 93 latus mēnesī, kā arī saglabāt vietu rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi. 

Proti, 93 latu Rīgas domes līdzfinansējumu piešķirs, ja bērns ir vismaz pusotru gadu vecs, bērna un vismaz viena vecāka dzīvesvieta ir deklarēta Rīgas administratīvajā teritorijā. Pašvaldības datu bāzē ir jābūt informācijai, ka bērns ir uzņemts un apgūst pirmsskolas izglītības programmu kādā no privātajiem bērnudārziem, turklāt šim bērnudārzam ir jābūt noslēgtam sadarbības līgumam ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu (IKSD)par pašvaldības līdzfinansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu. 

- Vecāki, kuri jau tagad saņem Rīgas dome 93 latu līdzfinansējumu, saņems to arī turpmāk, līdz brīdim, kamēr mazulis ir privātā bērnudārza audzēknis. Turklāt vecāki var atkal reģistrēt savu bērnu rindā uz pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, izmantojot pašvaldības pakalpojumu portālu: www.eriga.lv  

- Bērnu vecāki, kuri līdz šim saņēma 30 latu lielu dotāciju, no 1.janvāra saņems 93 latus mēnesī. Vecākiem nav jāveic nekādas papildus darbības, lai pieteiktos uz šo finansējumu, jo tas tiks izmaksāts pamatojoties uz līgumu, kurš noslēgts ar privāto pirmsskolu un IKSD. 

Reklāma
Reklāma

IKSD atgādina, ka pašvaldības līdzfinansējums netiek izmaksāts tieši vecākiem, bet gan tiek izmantots, lai vecākiem samazinātu mācību maksu, kas paredzēta par pirmsskolas izglītības pakalpojuma snigšanu privātajā bērnudārzā.

 

Materiāla tapšanā izmantota portālā www.e-skola.lv pieejamā informācija.