Es zinu, kā tikt vaļā no galvassāpēm! Goda vārds - šī nav reklāma

Pie mums Gudro Sievu skolā darbojas lieliskas fizioterapeites, kuras izkustina ne tikai topošas māmiņas un mazuļus, bet arī seniores. Dzirdot pozitīvās atsauksmes no vingrotājām, arī mēs, mammamuntetiem.lv kolektīvs, nolēmām reizi nedēļā pulcēties uz kārtīgu izstaipīšanos un asinsrites atjaunošanu. Šādi vingrojam jau nepilnus divus mēnešus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūsu vingrošana patiešām ir tāda kārtīga izstaipīšanās stundas garumā. Sākam ar elpošanas vingrinājumiem, tad izstaipām rokas, kājas, muguru, kaklu, pat plaukstas un pēdas. Veicam dažus vēderpreses vingrinājumus. Vingrojam uz bumbas un veicam vingrinājumus ar pavisam vieglām hantelītēm. Pēc nodarbības sajūtas lieliskas. Un galvenā ir apziņa, ka sevis dēļ darīts kas patiesi labs. 

 

 

Bet kāpēc es ar šo vispār gribēju padalīties? Galu galā vingrošana nav nekas ārkārtējs. Vismaz tam tā nevajadzētu būt. Un tomēr mūsu vingrošanas rezultāts ir teju vai taustāms un gluži negaidīts. Pēdējā gada laikā es diezgan bieži sūdzējos par galvassāpēm. Pat biju pie vairākiem ārstiem, meklējot vainu. Bet bez īpašiem rezultātiem. Un nu pēkšņi galvassāpes ir mazinājušās. Es ticu, ka vēl pēc pāris mēnešu vingrošanas es par tām aizmirsīšu pavisam. 

 

Reklāma
Reklāma

Tāpēc tagad es aktīvi aģitēju savus draugus un paziņas, starp kuriem ir vairāki tieši tādi paši galvassāpju nomocīti, ka nereti risinājums neslēpjas regulārā medikamentu lietošanā vai dažnedažādu diagnožu noteikšanā, bet pavisam elementārā sava ķermeņa izvingrināšanā. 

 

Kā izrādās, pietiek ar tieši stundu tieši vienu reizi nedēļā. 

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore