Kā ieviest savā ēdienkartē jaunus un neparastus ēdienus?

Aizvadītajā nedēļā, kad ārā lija drēgns rudens lietus, mēs, mammamuntetiem.lv ciemojāmies kafejnīcā “Pienene”. Tur "Jāņa Rozes apgāds" cienāja ar gardumiem, kuru receptes atrodamas apgāda izdotajās recepšu grāmatās. Un labākais - sasmēlāmies idejas, kā ieviest jaunus, neparastus ēdienus savā ēdienkartē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pasākuma laikā bija iespēja ne tikai iepazīties ar izdevniecības pēdējā gada laikā izdotajām recepšu grāmatām, bet arī nobaudīt dažus ēdienus no plašā recepšu klāsta. Galdā tika celta Vidusjūras mērce, jogurta mērce ar ķiplokiem un koriandru, grisini ar sīpolu sēkliņām, kāpostu salāti ar riekstiem un citronu un ogu krēms.

Foto: Pārdomas, kura no rudens veltēm katram ir vismīļākā. 

 

Pēc cienasta nobaudīšanas balsojām ne tikai par skaistāko pavārgrāmatu, bet arī par gardāko recepti. 

Šajā reizē par gardāko recepti tika atzīti kāpostu salāti ar riekstiem, savukārt pavārgrāmatu vērtēšanā līdzvērtīgu balsu skaitu ieguva divas grāmatas – “Visuvarenais ķiploks” un “Brīnišķīgās dārza veltes”.

Foto: Balsošana ir noslēgusies.

Reklāma
Reklāma

 

Un šī patiesi ir laba ideja, kā savā ēdienkartē ieviest jaunus un neparastus ēdienus - sarīkot mājas ballīti, saaicināt draugus un paatavot līdz tam nemēģinātus gardumus. Tālākai ir improvizācijas jautājums - var vienkārši aicināt nobalsot par ēdieniem (kā to darījām mēs), uzdevumu var arī sarežģīt, pirms tam nestāstot, kādas sastāvdaļas ir cienastā un liekot tās atminēt. Var rīkoties arī citādi - pirms ballītes katrai ģimenei tiek uzdots pagatavot ko jaunu un nebijušu. Un pagatavotais ballītē piedalās "garšu skaistumkonkursā". Vēl kāds variants - pirms tam tiek veikta recepšu izloze un kārumus visi sanākušie gatavo kopā. 

 

Lai garšīgs un idejām bagāts rudens!

 

Autore: Audra Šauere, mammamuntetiem.lv redaktore