Nu, vēl tikai viena kūciņa un no rītdienas — diēta!

Svētdienas vakarā es beidzot saņēmos izpildīt E - dietologa testu. Nu, man negāja viegli (atbildēt uz 210 jautājumiem nav nekāds 5 minūšu darbiņš), un rezultāti mani...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svētdienas vakarā es beidzot saņēmos izpildīt

E - dietologa testu

. Nu, man negāja viegli (atbildēt uz 210 jautājumiem nav nekāds 5 minūšu darbiņš), un rezultāti mani neiepriecināja. Ir lietas, kuras es zinot labi, bet neievēroju ikdienā un ir citas lietas, kuras es nezinu. Bet labi, ka es to uzzinu tagad labāk tomēr vēlu, nekā nekad.
E - dietologs man atļāvās paziņot, ka man ir ļoti sliktas zināšanas par produktu uzturvērtību un uzturvielām (jā, man nav ne jausmas, kā darbojas ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki), un es nekad neesmu pētījis produktu marķējumu, kas acīmredzot nav pareizi, pērkot pārtiku ikdienas lietošanai.

Reklāma
Reklāma

Bet pie tā, ka es apēdu vairāk, nekā man vajadzētu, es šobrīd vainoju omi!

Vēl es esmu kārtīgi izkritis testa daļā par sāta sajūtu un es nemākot laikā beigt ēst. Bet pie tā, ka es apēdu vairāk, nekā man vajadzētu, es šobrīd vainoju omi! Tas ir cilvēks, kurš mani ir izlaidis līdz šim līmenim. He, uzreiz vieglāk palika, kad nolēmu, ka ne jau es viens esmu vainīgs pie savām problēmām.

Trešā sliktākā rezultātu daļa man ir pie ēdienreižu biežuma un regularitātes, šeit es pats sevi attaisnoju uz darba un aizņemtības rēķina. Ļoti daudzās sadaļās (kopā aptuveni 30 sadaļu tur ir) esmu ieguvis daudz mazāk punktu, nekā biju gaidījis.

Vispār biju ieplānojis sākt ievērot E - dietologa padomus jau pirmdienā, bet aizkavējās manu svaru sūtījums un vēl bija palikuši saldinātie dzērieni un citi produkti, kurus vajadzēja likvidēt pirms veselīgās dzīves uzsākšanas. Un vēl, protams, dzimšanas diena šodien vienam no maniem labākajiem draugiem Ivaram, kuram par godu tika noorganizēta maza pasēdēšana tuvāko draudziņu lokā. Un beidzot man bija tā iespēja teikt šos vārdus: "Nu, vēl tikai viena kūciņa un no rītdienas diēta!" Tā, lūk. Tad nu es sāku ar otrdienu un novēlu sev veiksmi!