Izrādās, ka bērnu mājasdarbi ir interesanti!

Kad mana meita Helēna piedāvājās nolasīt latviešu valodas mājas darbu, smagi nopūtos, bet audzināšanas un labu attiecību vārdā nolēmu klausīties. Pēc pirmā teikuma to jau darīju ar interesi un līdz beigām sapratu, ka manam bērnam izdodas rakstīt, un ka skolā tagad ir interesanti mājas darbi. Lūk, mājas darbs, kas mani patiešām aizrāva :)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Izsauksmes vārdu balle

Šodien mums visiem ir brīnumaina iespēja ieskatīties kādā pavisam elitārā ballē, kurā piedalās prominences no visas plašās Vārdšķiru karaļvalsts Izsauksmes vārdu pavalsts. Protams, pašu balli organizē visu izsauksmes vārdu pavalsts pilnvarotais pārstāvis visā vārdšķiru karaļvalstī - Izsauksmes vārds Paldies. Šis izsauksmes vārds tika iebalsots par galveno Izsauksmes vārdu pārstāvi Vārdšķiru parlamentā. Tieši tādēļ, ka šim izsauksmes vārdam ir tik lieliska iespēja dažos teikumos pārtapt par pirmās deklinācijas lietvārdu, citi izsauksmes vārdi to uztvēra par zīmīgu, īpašu un pat varenu vārdu. Lūk, tādēļ izsauksmes vārds paldies tika ievēlēts Vārdšķiru parlamentā. Tātad balli organizēja izsauksmes vārdi Paldies kopā ar savu asistentu, izsauksmes vārdu Lūdzu.

Balli organizēja izsauksmes vārdi Paldies kopā ar savu asistentu, izsauksmes vārdu Lūdzu.

Ja jau esmu jūs plašāk iepazīstinājusi ar pašiem balles organizatoriem, būtu īstais laiks pievērsties tam, kas notiek ballē.

 

Dodoties iekšā pa lielajām balles zāles parādes durvīm, jūs noteikti pamanīsit, ka pie tām īgni sēž izsauksmes vārds Brrr un drebinās. Dodoties tālāk, jūs noteikti nevarētu nepamanīt izsauksmes vārdu vadoni Paldies ar asistentu lūdzu un viņu „pielīdēju” pulku, izsauksmes vārdiem - Bravo, O, Jēj un vēl dažiem viņu draugiem. No viņiem pa kreisi jūs noteikti pamanīsit īgno un dusmīgo izsauksmes vārdu bariņu. Lūk, un tiem blakus stāv vislielākie Izsauksmes vārdu pavalsts baumotāji - Skat, Re, Rau, Klau un Dzi. Pašlaik viņi domīgi apspriež to, kādēļ gan uz šo balli, kas notiek vakarā, ir ieradies Labrīt.

 

Ai un Au turpat viņiem blakus apspriež dažnedažādas sāpīgas tēmas, un ik pa brīdim viņiem pa vidu iejaucas vai, skaļi un teatrāli sakot: „Vai, vai, vai!”

Reklāma
Reklāma

 

Urrā un Hei optimistiski velk uz deju placi Škic un Tiš, kuri tikai nikni šņāc uz viņiem.

Pašā zāles nomalē bariņā sēž Vau-vau, Mū, Čiv-čiv un vēl daži atstumtie un nesaprastie izsauksmes vārdi.

 

Tā nu es varētu jūs ilgi vadāt pa dažādu izsauksmes vārdu bariņiem, bet es jūs jau iepazīstināju ar svarīgākajiem un galvenajiem.  

 

Autore: Linda Abu Meri 

Foto: Evita Knospiņa