Kura mamma ir labāka?

Bērns joprojām guļ vecāku gultā?!

Viņa izmanto ķengursomu nevis slingu?!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ārprāts, kā to bērnu viņi ģērbj!

Viņa atkal ved to bērnu pie ārsta!

Jau sākusi mazo atstāt auklītei???

Paskaties, ko viņi tam bērnam dod ēst!

Tas nabadziņš vienmēr ar netīru muti...

Ārprāts, viņiem būs ceturtais!

Paskaties, kā viņas bērns uzvedas, mežonis!

Viņi to bērnu vēl nav sākuši piebarot!

Viņa bērnam jau ļauj ēst kūku!

...

 

Šo sarakstu laikam jau nebūtu grūti turpināt – ko tik vecāki par vecākiem nerunā! Ak, arī mani velns aiz mēles ne reizi vien raustījis. Iztirzājums par to, kāpēc šādas runas notiek, lai paliek uz citu reizi. Šoreiz gribēju uzsvērt – mammas, neliecieties traucētas. Nudien! Ir tik svarīgi, lai mēs, vecāki, lēmumus par un ap bērnu audzināšanu (un ne tikai) pieņemtu nevis pēc sabiedrības stereotipiem vai sadzirdētām, vai iedomātām klačām par sevi vai citiem vecākiem, bet gan pēc savām sajūtām un bērna vajadzībām.

 

Atceros, ka savulaik man apjautājās – vai tas ir normāli, ka trīsgadīgu bērnu arvien stumj ratos? Es atbildēju ar jā. Ja vecāki nolēmuši mērot garus ceļa gabalus, kāpēc tas būtu jāiztur arī mazajām kājiņām? Tāpēc, ka pēc kādu domām “bērns jau ir liels zirgs”?

Reklāma
Reklāma

Labākās mammas ir laimīgas mammas. Kurām spēku un laimi neatņem sevis šaustīšana, vai to un to daru pareizi.

Vai arī – meita ilgi naktīs gulēja mūsu gultā, bet izvairījos to skaļi teikt, lai nebūtu jāatspēko aizrādījumi. Bet kāda gan citiem gar to daļa, ja reiz redzu, ka manam bērnam kopā gulēšana aizvien ir nepieciešama?

 

Līdz ar to manas pēdējā laika pārdomas ir par to, ka labākās mammas ir laimīgas mammas. Kurām spēku un laimi neatņem sevis šaustīšana, vai to un to daru pareizi (šeit bez šaubām nav runa par vecāku nepamatotu pārgalvību vai rīcību, kas var apdraudēt bērna veselību vai dzīvību). Kuras spēj sev pajautāt, vai jūtos laimīga un ja nē, tad kāpēc nē? Kuras ne tikai mīl savu bērnu, bet ļauj arī viņam justies brīvam un laimīgam, un seko viņa vajadzībām.

 

Taisnības labad jāsaka, ka bez šī garā ievada varēju iztikt :) Uzreiz varēju ielikt video, kas uzvedināja mani uz šīm pārdomām, rekomendēju noskatīties!

https://www.youtube.com/embed/S0699FMsgK4

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vadītāja