Astoņus gadus veco zēnu nogalinājušie vecāki slepkavojuši arī iepriekš

Aizdomās par astoņus gadus vecā dēla nogalināšanu Rīgā aizturētie vecāki iepriekš bijuši tiesāti par slepkavību un smagiem miesas bojājumiem – tā es šobrīd lasu ziņu lentēs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Nē, es šādas ziņas negribu lasīt. Tikai gribu aicināt sabiedrību iesaistīties. Nepalikt vienaldzīgiem. Ja redzat, ka sit vai purina bērnu, uzrunāt vardarbīgos vecākus. Ja dzirdat, ka sit aiz sienas vai kaimiņos – sazināties ar bāriņtiesu. Piemēram.

 

Tie ir bērni. Tādi paši cilvēki un personības kā mēs, lielie. Tikai vārgāki. Un neaizsargāti.

 

 

-------------

Īsumā par pēdējo dienu traģisko notikumu no kasjauns.lv publicētās informācijas:

Trešdienas vakarā pēc plkst.20 mediķi saņēmuši izsaukumu uz kādu pilsētas centra dzīvokli, kur viņiem nācies secināt, ka 2004.gadā dzimušais zēns, uz kura ķermeņa bijuši redzami miesas bojājumi, jau ir miris. 

 

Reklāma
Reklāma

Izsaukums uz kādu Rīgas centra dzīvokli saņemts no viena no pieciem pārējiem ģimenes bērniem. Kad dzīvoklī ieradušies tiesībsargi, tajā atradušies arī abi vecāki, kuri nav bijuši ne alkohola, ne narkotisko vielu reibumā. Tā neesot bijusi dzērāju ģimene.

 

Taču bērnu patēvs bija tiesāts par slepkavību, bet māte - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Šajās lietās cietušie nav bijuši bērni. 

 

 

...

 

 

Foto: Rūta Ķiploka