Veselīgi našķi bērnu ballītei: iesaka uztura speciāliste

Bērnu ballītes bez našķiem nemaz nav īstas ballītes! Tomēr vecākiem ir iespējams izvēlēties tādus našķus, kas ir veselīgāki – ar mazāk pievienotā cukura vai sāls, ar pievienotām vērtīgām vielām. Uztura speciāliste Ksenija Andrijanova sniedz praktiskus padomus, kādas veselīgākas našķu alternatīvas var atrast “Lidl” veikalos. Vienlaikus vecākiem jāatceras pirmais ballīšu likums – arī ballītei jāsākas ar normālu ēdienu, tad bērni apēdīs mazāk saldumu.
Ir iespējams izvēlēties tādus našķus, kas ir veselīgāki – ar mazāk pievienotā cukura vai sāls, ar pievienotām vērtīgām vielām.

FOTO: Shutterstock.com

Ir iespējams izvēlēties tādus našķus, kas ir veselīgāki – ar mazāk pievienotā cukura vai sāls, ar pievienotām vērtīgām vielām.

Žāvēti augļi un rieksti

 

Žāvēti augļi “Alesto” – dateles, banāni, mango – ir lieliska konfekšu alternatīva. Tie ir saldi un garšīgi, tomēr bērniem var šķist neinteresanti, jo krāsaini iepakotas konfektes būs vizuāli pievilcīgākas. Tāpēc var imitēt konfektes – iegādāties krāsainos papīrīšus, kurās ietīt žāvētos augļus. Žāvēti augļi sader ar riekstiem, tāpēc tiem bērniem, kas jau spēj sakošļāt riekstus bez aizrīšanās riska, var piedāvāt “Alesto” riekstu maisījumu.
 

Veselīgāki “čipsi”

Pierastajiem kartupeļu čipsiem ir pāris labas alternatīvas, piemēram, žāvēti āboli jeb Alesto žāvēti ābolu čipsi un kukurūzas nūjiņas. 

 

 

Ābolu čipsi ir radikāli veselīga alternatīva – tie ir kaltēti, ne cepti, nesatur pievienoto cukuru, toties tajos ļoti daudz šķiedrvielu (16.8 grami uz 100 gramiem produkta). 

 

Viena porcija – 40 grami našķa – tiek veidota, sakaltējot 400 gramu ābolu. Izcils veids, kā bez piepūles apēst veselīgu augli!

 

Visiem garšo kukurūzas nūjiņas, jo tām ir gaisīga un kraukšķīga konsistence. Parasti tās ir pārklātas ar cukura glazūru, tādēļ nav bērnam ieteicams ēdiens. Par laimi, var atrast arī tādas, kas nesatur ne papildus pievienoto sāli, ne cukuru (tikai tādu, kas dabiski atrodas kukurūzā). Šādā uzkodā būs ļoti maz kaloriju, jo nūjiņas teju neko nesver – visā lielā pakā ir vien 60 grami! Biju tik ļoti pārsteigta ieraudzīt šādu produktu, ka zibenīgi ieliku to arī savā iepirkumu grozā. 
 

Reklāma
Reklāma

Interesants fakts: kukurūzas dzelteno krāsu nosaka vērtīgas vielas – antioksidanti karotinoīdi. Tie ir nepieciešami daudziem procesiem, bet it īpašu acu veselībai.
 

Ja šokolāde – tad tumšā

Rūgtā šokolāde ir antioksidantu polifenolu avots. Antioksidanti pasargā šūnas no kaitīgas apkārtējas vides ietekmes. Ir naidīgi savienojumi, kas par visām varītēm vēlas šūnu pabojāt. Antioksidanti neļaus to izdarīt, jo šādus savienojumus padara nekaitīgus. 
 

Lai līdzsvarotu šokolādes klātbūtni uz našķu plates, klāt var pielikt krāsainus augļus, kas izgriezti jaukās un jautrās formās. 

 

Piemēram, ābolus var sagriezt kā frī kartupeļus un pat ielikt frī kartupeļu trauciņā, kas pataupīts no kāda ātrās ēdināšanas restorāna. 

Viltīgi, bet efektīvi!
    

Desertiem būt, bet ar kalciju un proteīnu!

Izvēloties desertu bērnu pasākumiem, laba taktika ir ļaut našķēšanās prieku, bet ar pievienoto vērtību. Parocīgi iepakoti svaigā siera deserti “Milbona” ir saldināti, bet, tā kā gatavoti no piena produkta, tajos būs arī vērtīgas piena olbaltumvielas un kalcijs. 

 

 

Viens desertiņš saturēs tikai 55 kilokalorijas!

Saistītie raksti