Puisis mēģina nomest svaru. 1. nedēļa

Portāla mammam.lv/tetiem.lv emuāru rakstītāju vidū ir puisis vārdā Varis Līdaka. Viņš pats apgalvo, ka tas nav viņa īstais vārds, jo vēlas mēģināt to darīt anonīmi. Ko? Notievēt ar grāmatas Diēta – ātri, viegli, efektīvi palīdzību. Nolēmām pasekot, kā puisim sokas, cerot, ka šī uzmanība arī sniegs viņam atbalstu! Lai veicas!

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Pirmais ieraksts. 27. septembris
„Pirmdiena ir labs moments, lai uzsāktu liekā svara samazināšanu. :)))). Principā jau kādu laiku par to domāju, jo ir tā, kā ir. Un ir jau ilgāku laiku. Domāju, esmu sagatavojies šim procesam pietiekami labi. Bet par to vēlāk. Galvenais, kas mani nomāc, ir IZDOŠANĀS. Bija man pirms pāris gadiem viens mēģinājums. Tagad pat nezinu, izdevās vai ne, jo svaru samazināju krietni, bet pēcāk nevarēju noturēties pie uzsāktā un viss sagāja pilnīgā d......
Papildus tam vēl krietni izlielījos apkārtējiem, kā man viss rullē, bet beigās - nu pašās beigās - bija riktīgi kauns. Tāpēc tagad daru to anonīmi, bet tomēr publiski, lai vienlaicīgi būtu stimuls, bet, ja nu kas, nebūtu kauns.
Zinu, ka tā tāda mī......ju taktika. Bet ko darīt? Labāk darīt nekā nedarīt.”

Otrais ieraksts. 28. septembris
„Vispār jau galīgi anonīms šis pasākums man nesanāks, jo ir vismaz divi cilvēki, kuri zina par manu "ideju". Pirmais ir mans ģimenes ārsts. Ceru, ka viņš (viņa) klusēs. Otra ir pārdevēja Narvessen veikalā. Lieta tāda, ka biju salasījies jūru ar visādiem komentāriem, blogiem un forumiem par lieko kilogramu tēmu. Pilnīgi raibs gar acīm sametās. Nu un sabijos arī mazliet. :)))
Nolēmu rīkoties mazliet savādāk nekā iepriekšējā reizē un aizgāju pie ģimenes ārsta. Viņa sākumā bija mazliet pārsteigta. Izrādās, ka milzīgi daudziem cilvēkiem liekā svara dēļ ir daudz problēmu, bet pie ģimenes ārsta par to aprunāties vispār neviens neiet. Taču tas ir cits stāsts. Vienu vārdu sakot, ieteica man dakterīte vai nu apmeklēt reālu dietologu, kurš sastāda konkrētu programmu, vai arī izmēģināt izlasīt sākumam vienu drukas gabalu. Grāmatu jau biju redzējis, taču ticības moments bija visai zems. Bet tādēļ, ka no lasīšanas nevienam vēl slikti nav sameties un skāde arī nav pārāk liela, tas papīra gabals tagad ir manā īpašumā. Saku tā – esmu pašķirstījis un man liekas, ka varētu izdoties. Šodien vakarā sākšu.”

Nolēmu rīkoties mazliet savādāk nekā iepriekšējā reizē un aizgāju pie ģimenes ārsta. Viņa sākumā bija mazliet pārsteigta. Izrādās, ka milzīgi daudziem cilvēkiem liekā svara dēļ ir daudz problēmu, bet pie ģimenes ārsta par to aprunāties vispār neviens neiet.

Reklāma
Reklāma

Trešais ieraksts. 30. septembris
„Pirmā diena bija vakar nevis aizvakar, kā biju iedomājies. Nu un protams ne pirmdien:). Bet, kā jau zināms, labāk vēlāk nekā... Grāmatiņu gan biju pāršķirstījis iepriekš, bet nu ķēros klāt pa īstam. Pirmā diena izrādījās tikai tāds iesākumiņš un vajadzēja veikt tikai dažus mērījumus un aprēķinus. Nedaudz mani pārsteidza tas, cik daudz kcal dienas laikā ir mana norma. Vairāk nekā 3000 kcal. Neticams daudzums. Pārrēķināju gan tā gan šitā – viss viens. Vai tiešām es uzņemu vēl vairāk? Grūti iedomāties. Briesmīgi bija vidukļa un gurnu attiecību secinājumi. Nu un collas tests vispār mani iedzina velns viņu zina kur. Tas nebija nekāds collas, bet gan saujas tests.
Labi, kā ir tā ir – laižam tālāk. Šodien ķeršot klāt otrajai dienai, jo pirmajā dienā tas arī praktiski viss. Kaut arī, ja pieņem, ka 10 minūšu laikā var iegūt 100 % pārliecību, ka tomēr esmu pārāk liels dažās vietās, tad nav nemaz tik maz.”