Vai tas, ko es gribu, ir tas, ko man vajag? Ko sev pajautāt, pirms iegādāties apģērbu izpārdošanā

"Laikā, kad iepirkšanās uzņem apgriezienus, vēlos tikai atgādināt par apzinātu un racionālu iepirkšanos," stiliste un imidža dizainere Kristīne Plota aicina pirms noskatītā apģērba pirkšanas uzdot sev dažus kontroljautājumus.
Vai tas, ko es gribu, ir tas, ko man vajag? Ko sev pajautāt, pirms iegādāties apģērbu izpārdošanā

FOTO: Shutterstock.com

Iespējams, ka vēss skats uz karstām atlaižu cenām palīdzēs izvairīties no skapja pārblīvēšanas ar nevajadzīgu apģērbu un naudas izšķiešanas. 

 

  • Vai tas, ko es gribu ir tas, ko man vajag? Iespējams, ka vēlies nopirkt sajūtas - pašapziņu, labu garastāvokli, atzinību… Daudz vērtīgāk, tad būs šo summu ieguldīt pašizaugsmes kursos, koučinga sesijā, grāmatās utt.
     
  • Vai jau rīt man to būs, kur uzvilkt?
     
  • Cik komplektos iederēsies šī lieta? Man patīk, ja vismaz 3.
     
  • Cik bieži es vilkšu šo lietu? Šeit var parēķināt lietas izdevīgumu. Kleita par 200 eiro nemaz vairs nešķiet dārga, ja vilkt varu visu gadu un pat vairākas reizes nedēļā. Bet, ja uzvilkšu to tikai vienreiz gadā vai pat dzīvē, tad gan ir vērts apdomāt pirkumu. Noteikti ir alternatīvas par izdevīgāku piedāvājumu vai šodien aktuāli kleitu ballei/fotosesijai izīrēt/aizņemties.
     
  • Vai pirktu par divreiz… trīsreiz lielāku summu šo lietu? Varbūt izdevīgais cenas piedāvājums vairāk tevi uzrunā?
     
  • Ja lieta veikalā jau tevi līdz galam neapmierina - met krunku, līp pūkas vai saburzījusies kamēr grozies pielaikošanas kabīnē utt., tad neceri, ka atnākot mājās kaut kas mainīsies.
     
  • Rudens nav aiz kalniem un iespējams tagad īstais brīdis nopirkt kaut ko rudens garderobei nevis kleitu atvaļinājumam?
Reklāma
Reklāma


 

https://www.instagram.com/p/CQ-Nka8p0HI/

Saistītie raksti