Seši vienkārši veidi, kā rūpēties par savu ādu

Latvijas platuma grādos cilvēkiem nereti jāsamierinās, ka veselīgu ādu ir uzturēt grūtāk, nekā citviet pasaulē, kur gaiss ir tīrāks, mitrāks un visu cauru gadu pieejami vitamīniem bagāti augļi. Tomēr mums ir arī savas priekšrocības, lai ziemas nogurdināto ādu padarītu skaistu un starojošu. Dermatoloģe Lauma Valeine dalās ar saviem skaistuma noslēpumiem iekšēji veselai un ārēji starojošai ādai.

Būtiski ir ādu kopt arī no ārpuses, tāpēc pāris reizes nedēļā seju pabaro ar savam ādas tipam atbilstošu sejas masku vai īpaši mitrinošiem serumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Būtiski ir ādu kopt arī no ārpuses, tāpēc pāris reizes nedēļā seju pabaro ar savam ādas tipam atbilstošu sejas masku vai īpaši mitrinošiem serumiem.


1. Pavasara talka ķermenim
Pavasaris ir īstais laiks, lai atbrīvotos no visa nevajadzīgā. Sakop vidi ne tikai apkārt, mājās vai dārzā, veic “restartu” arī ķermenim – attīri ādu no atmirušajām šūnām. Ņem talkā maigus augļskābes un madeļskābes pīlingus, ķermenim lieto ādas tipam atbilstošus skrubjus.

 

2. Vietējie skaistuma eliksīri
Veselīgas ādas priekšnoteikums nr. 1 – neļauj tai izžūt! Katru dienu izdzer 1,5-2 litrus tīra ūdens. Pavasara skaistuma “eliksīrs” mūsu platuma grādos ir bērzu un kļavu sulas, kas dos enerģijas lādiņu gan ādai, gan visam organismam. Vēlāk, vasaras sezonai sākoties, pievieno ūdenim vietējās ogas, piparmētru lapiņas un gurķa šķēlītes – svaigs, gards un atspirdzinošs padzēriens, turklāt ar acīmredzamu labumu ādai.

 

3. Īpašā ādas lutināšana pāris reizes nedēļā
Būtiski ir ādu kopt arī no ārpuses, tāpēc pāris reizes nedēļā seju pabaro ar savam ādas tipam atbilstošu sejas masku vai īpaši mitrinošiem serumiem. Ķermenim izmanto mitrinošos krēmus. 

 

Reklāma
Reklāma

4. MUST HAVE vitamīni
Izvēlies spinātus, salātus un visa veida diedzējumus. Ja tas nav iespējams, kursa veidā vajadzētu dzert vitamīnus. Nozīmīgs ir C vitamīns, mežrozīšu, godži ogu un vīnogu kauliņu ekstrakti. Pasaulē arvien vairāk novērtē nutrikosmētiku – uztura bagātinātājus, kas acīmredzami uzlabo ādas izskatu un normalizē tās stāvokli no iekšpuses. Mežrozīšu un vīnogu kauliņu ekstrakts aizsargā šūnas no brīvajiem radikāļiem. Vitamīni A, C un cinks mazina ādas noguruma un nespēka pazīmes. Ēd krāsaini – kaut vienu porciju dārzeņu dienā, uzkodu vietā lieto burkānus, ābolus, gurķus vai ķirbjus.  

 

5. Svaigs gaiss
Nekas nespēj uzlabot ādas stāvokli kā svaigs gaiss! Izmanto brīvo laiku, lai dotos uz mežu vai pie jūras. Vari apvienot patīkamo ar lietderīgo – vingrošana, nūjošana, riteņbraukšana vai skriešana svaigā gaisā dos ne tikai enerģiju, tā uzlabos vispārējo veselības stāvokli. 

 

6. Sauli – ar mēru un prātu
Līdz ar pirmajiem saules stariem domā par ādas aizsardzību pret UV stariem. Pavasarī sejas ādai lieliski noderēs BB un CC krēmi, kas padarīs ādu mirdzošu, pasargās no UV staru negatīvās iedarbības un novērsīs uzmanību no mazām nepilnībām, jo darbojas līdzīgi kā tonālie krēmi.