Laiks ieviest skapī kārtību! 6 soļi tuvāk harmonijai

Ja katru reizi, kad nopērk jaunu apģērba gabalu, neizmet laukā kādu veco, vienā jaukā dienā var pienākt brīdis, kad skapī vairs nav vietas. Tad ir vai nu jāpērk lielāks skapis, vai arī jārīko lielā tīrīšana.

Vienā kaudzē liek līdzīga veida apģērbus. Svarīgi novērtēt, kuru kaudzi visbiežāk izmantos, to tad novieto pieejamākā vietā.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Vienā kaudzē liek līdzīga veida apģērbus. Svarīgi novērtēt, kuru kaudzi visbiežāk izmantos, to tad novieto pieejamākā vietā.

 

* Kārtības ieviešanu vislabāk sākt ar pamatīgu revīziju: vispirms atlasa un noliek malā tos apģērba gabalus, kuri nav valkāti vismaz gadu, kā arī tos, kuri nepatīk, bet līdz šim roka nav cēlusies mest laukā. Tagad tas jādara bez žēlastības! Šādu apģērbu var ziedot labdarībai, izmantot pārstrādāšanai rokdarbos u. c. 
 

* Pāri palikušos džemperus un krekliņus saloka un saliek vienā vai vairākās kaudzēs uz grīdas, lai aplēstu, cik atvilktnes vai plauktus tie aizņems. Vienā kaudzē liek līdzīga veida apģērbus. Svarīgi novērtēt, kuru kaudzi visbiežāk izmantos, to tad novieto pieejamākā vietā. Katra kaudze jākrauj tik augsta, lai neapgāztos – tad arī skapī valdīs kārtība. 
 

*Tāpat sašķiro kreklus, blūzes un jakas, ko karina uz pakaramā. Krekli nav obligāti jākarina, tos var salocīt un ievietot plauktā pēc principa – virspusē biežāk valkājamie. 
 

* Noteikta vieta jāatvēl sīkākiem priekšmetiem: cepurēm, cimdiem, veļai, jostām u. tml. Ja katram veidam, piemēram, šallēm, nevar atvēlēt atsevišķu atvilktni, tad labāk uzglabāt kastēs: cimdus vienā, šalles otrā, lakatiņus trešā utt. Uz katras kastes jāuzraksta, kas tajā atrodas. Mākslinieciskāk noskaņoti cilvēki var uzlīmēt uz kastēm atbilstošas fotogrāfijas. 
 

* Jostām un kaklasaitēm piemērotāki ir stieņi, ko var pieskrūvēt skapja gala sienām vai durvīm arī tad, ja sākotnēji tur nav atradušies. 
 

* Somām un apaviem drēbju skapī nebūtu jāatrodas – gan higiēnisku, gan enerģētisku apsvērumu dēļ. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots:  www.kasjauns.lv, žurnāls "100 Labi Padomi"