10 lietas, ko paspēt izdarīt vēl šovasar

Dienas augustā rit uz beigām, tomēr līdz astronomiskās vasaras izskaņai teju vēl mēnesis. Lai pāragri nesāktu bēdāties, iedvesmojoties no portāla lifehack.org, piedāvājam 10 lietas, ko paspēt izdarīt vēl šovasar.

Iespējams, ka ir lietas, ko esi gribējis piedzīvot, bet vienmēr tās ir atliktas. Vasaras nogale ir perfekts laiks, lai tās īstenotu!

FOTO: Shutterstock.com

Iespējams, ka ir lietas, ko esi gribējis piedzīvot, bet vienmēr tās ir atliktas. Vasaras nogale ir perfekts laiks, lai tās īstenotu!

1. Piedzīvo dienu bez interneta un attālinātas komunikācijas
Atkāpies no datora un ierīcēm un piedzīvo dzīvi bez interneta. Apstājies un pārliecinies, ka redzi savus draugus, bērnus, ģimeni, ieklausies viņu balsīs un redzi mīmiku. Pavēro, kā kustas koku lapas, kādi trokšņi ir uz ielas – vēro nianses! Tavs prāts būs gandarīts par šādu atelpu.

 

2. Nopeldies vai turpini peldēt ik dienu, nedēļu
Lai arī ierasta, ūdens ir pārsteidzoša lieta un tā tuvumā cilvēks jūtas citādāk. Izmanto šo vasaru, lai izbaudītu Latvijas bagātību – ezerus, upes jūru. Peldies, sauļojies, makšķerē, dodies izbraucienā ar laivu. Ziemā par šo laiku paliks siltas atmiņas.

 

3. Baudi augļu dzērienus
Viena no labākajām lietām vasarā ir augļu un ogu dzērieni - smūtiji, kokteiļi, sulas. Kamēr ogas un augļi ir svaigi pieejami, variē tos visdažādākajās kombinācijas, pievieno ledu un baudi!

 

4. Piecelies agri un sagaidi saullēktu
Tagad, kad saullēkts nav pārmēru agri kā vasaras vidū, vari to baudīt, pieceļoties ap sešiem rītā. Izbaudi klusumu un mieru, kas valda rīta stundās kamēr pārējie guļ. Vēro, kā saules stari pārņem zemi un ieklausies, kā mierīgu rītu nomaina ikdienas steiga.

 

5. Dodies piknikā ar ģimeni vai draugiem
Uzkodas, dzēriens, plediņš, uz kura apmesties, un piemērota vieta radīs prieku par kopīgi pavadītu brīvdienu.

 

Reklāma
Reklāma

6. Aizbrauc uz pilsētu, kurā nekad neesi bijis
Noteikti, ka pat nosacīti mazajā Latvijā ir pilsētas un vietas, kurās neesi bijis. Paspēj vēl šovasar iepazīt kādu no tām!

 

7. Dodies uz brīvdabas koncertu
Vasaras izskaņa ir piemērots laiks, lai steigtu baudīt mākslinieku piedāvātos koncertus brīvā dabā. 

 

8. Vēro saulrietu no netipiska skatu punkta
Pilsētā, starp augstiem namiem, iespējams, reti kad var tā kārtīgi izbaudīt saules rietu. Savukārt pie jūras, ezera krastā, kādā pļavā vai tieši otrādi – pilsētā ādā augstceltnē – skats, kas pavērsīsies, saulei rietot, būs atšķirīgs no ikdienā pierastā.

 

9. Izmēģini ko nebijušu
Bērnībā vasara bija piepildīta ar jauniem iespaidiem un notikumiem. Iespējams, ka ir lietas, ko esi gribējis piedzīvot, bet vienmēr tās ir atliktas. Vasaras nogale ir perfekts laiks, lai tās īstenotu!

 

10. Pajautā bērniem, ko viņi grib šovasar piedzīvot
Vienmēr ir vērts ieklausīties savos bērnos un viņu vēlmēs. Varbūt bērni alkst nakšņot teltīs vai aizbraukt uz ūdens parku? Varbūt kopā ar vecmāmiņu izvārīt zapti? Viņiem noteikti būs kādas labas idejas, kā padarīt šo vasaru neaizmirstamu!