Ziemā skuju kokos paaugstinās ārstniecisko komponentu koncentrācija. Izmanto egļu skujas šādi!

Ziemā skuju kokos paaugstinās ārstniecisko komponentu koncentrācija, tāpēc egle ir labākais dakteris, kas palīdz turēties formā. Egļu skujas palīdz pret saaukstēšanos, elpceļu slimībām un uztur C vitamīna daudzumu organismā, turklāt tām piemīt dezinficējošas īpašības, kas lieti der vīrusu laikā.
Skuju novārījums arī lieliski noder gaisa atsvaidzināšanai.

FOTO: Shutterstock.com

Skuju novārījums arī lieliski noder gaisa atsvaidzināšanai.

  • Lai tiktu pie veselības dzēriena, ņem sauju skuju, aplej ar 1 l verdoša ūdens un ļauj ievilkties 1 stundu. Izdzer visas dienas laikā, saldinot ar medu, dažādojot ar dzērveņu vai citām sulām. Der arī kakla skalošanai. 
  • Pagatavo skuju sīrupu: smalcinātas skujas ieber stikla burkā un apber ar cukuru vai pārlej ar medu. Burku uz 2 nedēļām noliec siltā vietā, lai cukurs/medus izvelk no skujām vērtīgās vielas. Laiku pa laikam apmaisi. Lieto kā piedevu tējai. 
  • No izkaltušam egļu skujām sanāk pikantas un veselību stiprinošas garšvielas, tev tik jāsamaļ tās kafijas dzirnaviņās. Lieto, uzkaisot uz ēdiena vai iemaisot tējā. 

 

Gan svaigas, gan izkaltušas skujas der spēcīgam skuju novārījumam, ko izmanto gan kāju peldēm, gan ejot vannā. Skuju vanna veicina asinsriti un uzmundrina ādu. Tautas medicīnā to izmanto artrīta sāpju samazināšanai un pret nervozitāti. 

Starp citu, skuju novārījums lieliski noder gaisa atsvaidzināšanai. Samitrini tajā drāniņu, noslauki virsmas un izmazgā grīdas. 

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no "100 Labi Padomi"

Saistītie raksti