Brīnumlīdzeklis – fiziskās aktivitātes: pret nogurumu, depresiju, lieko svaru un pat daudzām saslimšanām

Cilvēks ir radīts kustībai, un tas ir iemesls, kamdēļ pēc fiziskajām aktivitātēm noguruma vietā ir enerģijas pieplūdums, jūtamies priecīgāki un nereti pat mitējas galvassāpes, ja tādas pirms tam bijušas. Ja tev vēl nav savas treniņu vietas, ieskaties "Lemon Gym" klubu piedāvājumos, kur sākusies jauna Grupu treniņu sezona.
Virkne pētījumu apliecina, ka regulāras fiziskās aktivitātes palīdz izvairīties no daudzām hroniskām saslimšanām, tostarp – no vēža.

FOTO: Publicitātes foto

Virkne pētījumu apliecina, ka regulāras fiziskās aktivitātes palīdz izvairīties no daudzām hroniskām saslimšanām, tostarp – no vēža.

Par sportošanas plusiem dzirdēts un lasīts daudz, vai ne? Un patiesi, tie, kas kaut reizi izbaudījuši to īpašo laimes sajūtu, kuru var piedzīvot pēc kārtīga treniņa, vairs nespēj vienkārši iesēsties dīvānā un treniņam paredzēto laiku pavadīt, piemēram, skatoties televīzijas pārraides.

 

Virkne pētījumu arī apliecina, ka regulāras fiziskās aktivitātes palīdz izvairīties no daudzām hroniskām saslimšanām, tostarp – no vēža. Zināms, ka sievietēm, kas 3–5 dienas nedēļā veic mērenas vai vidējas intensitātes fiziskās aktivitātes, relatīvais krūts vēža risks samazinās par 20–50 %, salīdzinot ar vienaudzēm, kas neiesaistās fiziskās aktivitātēs. 

 

Tāpat fiziskās aktivitātes palīdzēs labi justies emocionāli, uzturēt veselīgu ķermeņa svaru un uzlabot slodzes izturību, veicinot arī imūnās sistēmas un vielmaiņas procesu darbību.  

 


 

 

"Lemon Gym" klubu piedāvājumā ir plaša treniņu izvēle ikvienai gaumei un iespējām – gan zemas, gan augstas intensitātes treniņi, kas pieejami agri no rīta pirms darba cēliena un arī vēlu vakarā, lai atbrīvotu prātu un tiktu vaļā no saspringuma pēc grūtas darba dienas.

 


Zemas intensitātes treniņi

Pie tādiem pieder joga vai, piemēram, daudzu iecienītās pilates, kad tiek tonizēta visa ķermeņa muskulatūra, akcentējot muguras un vēdera preses muskulatūras nostiprināšanu. Īpaša uzmanība tiek pievērsta dziļo muskuļu grupu stiprināšanai. 

Pilates ir piemērotas ikvienam, neatkarīgi no fiziskās sagatavotības līmeņa.

Kādi vēl mierīgas intensitātes treniņi pieejami, skaties ŠEIT

 

Kardio treniņi

Piemēram, Lemon Aerobica, Dance Fit, Push your limits, Lemon Step, Fit box u.c. 

Tie ir vidējas intensitātes pilna ķermeņa treniņi ar uzsvaru uz visa ķermeņa nostiprināšanu – dziļā muskulatūra, spēks un izturība. Kardio jeb aerobie vingrojumi pildāmi ilgākā laika periodā, un šos treniņus itin bieži izvēlas, ja mērķis ir atbrīvoties no liekajiem kilogramiem vai uzlabot izturību un vispārējo veselības stāvokli.

Reklāma
Reklāma

Treniņu grafiku skaties ŠEIT.

 

Spēka treniņI

Pie tādiem pieder, piemēram, Lemon TRX,  Booty builder, Lemon Power – nodarbība visas ķermeņa muskulatūras nostiprināšanai. Tajā strādā gan ar personīgo ķermeņa svaru, gan arī tiek izmantots papildu inventārs. Lieliska nodarbība, lai attīstītu spēku, kā arī vispārējo izturību. Tas ir arī viens no efektīvākajiem veidiem, kā palielināt muskuļu masu, un tai pašā laikā samazināt taukus.

Nodarbība paredzēta gan iesācējiem, gan pieredzējušiem sportistiem.

 

 

Šajā sezonā pieejami jauni, ekskluzīvi grupu treniņi – LEMON GOLD. Tā ir īpaši izveidota treniņu sērija spēkam, izturībai un dziedinošai atpūtai. LEMON GOLD klāstā ir treniņš ar Madaru Meieri (kardio), Animal flow (treniņš, kurā tiek atdarinātas dzīvnieku plūstošās kustības, attīstīta kustību mobilitāte un koordinācija), joga un skaņu meditācija (mierīgs, līdzsvarojošs treniņš prātam un dvēselei). 

Vairāk par LEMON GOLD treniņiem uzzini ŠEIT

 

Lai saprastu, vai treniņa laikā tev ir piemērota slodze, pievērs uzmanību pulsam:  

  • Mērenas intensitātes slodze – 60-75 % no HR Max.
    Intensīva slodze – 75-85 % no HR Max.
  • Maksimālo sirds ritmu jeb pulsu, kas pieļaujams fiziskās slodzes laikā, var aprēķināt pēc formulas: HR max = 220 – vecums. Piemēram, 220 – 38 = 182!

 

Ko izvēlēties?

  • Grupu nodarbības dod iespēju satikt domubiedrus, ar kuriem kopā pārvarēt izaicinājumus un priecāties par sasniegtajiem rezultātiem. Šos treniņus var apmeklēt kopā ar draudzeni, māsu, kolēģi vai jebkuru citu cilvēku, kas var sniegt tev papildu motivāciju un nepieciešamo atbalstu.
  • Ja netiec uz grupu treniņiem vai ir kāds cits iemesls, kamdēļ nevēlies tos apmeklēt, vari izvēlēties privāto treneri. "Lemon Gym" ir plašs profesionālu un atsaucīgu privāto treneru klāsts. Iepazīties vari ŠEIT. Ikkatrs treneris atbalstīs, iedrošinās, iemācīs strādāt ar trenažieriem un ieteiks tieši tev piemērotākos vingrinājumus, lai koriģētu svaru vai tiktu galā ar kādu citu tava ķermeņa problēmu.

 

Uzzini vairāk par grupu treniņiem un privāto treniņu iespējām ŠEIT.  

 

Atceries!

Fiziskās aktivitātes vienmēr sāc ar iesildīšanos, un tikai tad var nodoties izvēlētajam treniņam. Pēc tam obligāti atsildies  – veic muskuļu stiepšanas, līdzsvara un koordinācijas, arī elpošanas vingrojumus, bet sirds ritmam atgriezties sākotnējā tempā palīdzēs mierīga pastaiga.

Saistītie raksti