Kā restorānā – biešu biezzupa ar mārrutku krējumu

Saknes un tajā skaitā arī bietes, protams, saglabājas līdz pat pavasarim, tomēr visgaršīgākās ir tieši tagad – rudenī. Dārzeņus cep krāsnī, lai vēl vairāk "atvērtu" dārzeņa garšu un piešķirtu zupai karamelizētu niansi un košāku krāsu.
Bietes jāēd tagad, cik var.

FOTO: Shutterstock.com

Bietes jāēd tagad, cik var.

Sastāvdaļas 

4-6 personām 

  • 3–4 vidējas bietes
  • 250 g vārītu kartupeļu
  • 1 burkāns
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 2 ēdk. balzametiķa
  • 1 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. tomātu pastas
  • 1 citrons


Mārrutku krējumam:

  • 80 g skābā krējuma
  • 1 tējk. mārrutku
  • šķipsna sāls
  • šķipsna cukura


Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 185 grādiem. Bietes un burkānus notīri, sagriez nelielos gabalos un liec uz plāts. Uzber cukuru, sāli un pārslaki ar balzametiķi un eļļu. Ar rokām samaisi, lai dārzeņi kārtīgi apeļļojas, un pārsedz pannu ar foliju. Cep pusstundu, līdz bietes un burkāni mīksti.
  2. Pannas saturu pārliec katliņā; nokasi no plāts arī visas karamelizējušās sulas. Pārlej ar 800 ml ūdens, pievieno kartupeļus un uzvāri. Ļauj 5 minūtes vārīties, tad pievieno smalki rīvētu citrona miziņu un ēdamkaroti citrona sulas. Katliņa saturu blendē tik ilgi, līdz tas ir viendabīgs. Pagaršo un pēc nepieciešamības pievieno cukuru, sāli vai citrona sulu. 
  3. Samaisi krējumu ar mārrutkiem, sāli un cukuru. Pirms pasniegšanas zupas šķīvī ieliec karoti mārrutku krējuma. 


Citas biešu receptes, kā arī vēl daudzus padomus lasi žurnāla “100 labi padomi” jaunajā numurā, kas pieejams lielākajās preses tirdzniecības vietās un www.zurnali.lv

Saistītie raksti