Lēcas ar ķirbi kokospienā

Šis ēdiens piemērots veģetāriešiem un vegāniem, taču garšos arī citiem. Atšķirībā no ierastajām biezzupām, šis ēdiens ir vairāk līdzīgs sautējumam. Taču vari lieko ūdeni nenoliet un ēst to kā zupu.
Lēcas ar ķirbi kokospienā

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 2 lielas ķiploku daiviņas
  • 1 cm ingvera saknes, sarīvētas
  • 500 g ķirbja, nomizota un sagriezta kubiņos
  • 4 burkāni sagriezti ripiņās
  • 500 g sarkano lēcu
  • 300 ml kokospiena
  • 2 ēdk. karija pulvera
  • Ķimenes

 

Pagatavošana

Katliņā sakarsē eļļu un aptuveni piecas minūtes cep sīpolus un ķiplokus. Pievieno burkānus un ķirbi un cep vēl septiņas minūtes.

Reklāma
Reklāma

 

Ieber kariju, ķimenes un apmaisi. Ielej kokospienu un pieliec ingvera sakni. Visu rūpīgi samaisi un zem vāka sautē kādas 10 minūtes. Tad pievieno lēcas un sautē vēl 20 minūtes. Raugiem, lai nepietrūkst šķidruma. Ja nepieciešams, pielej ūdeni, ja šķidruma ir par daudz, piecas minūtes pirms sautēšanas beigām noņem vāku, lai liekais šķidrums izgaro. Pasniedz ar bezpiedevu jogurtu vai skābo krējumu.

Saistītie raksti