Ātrā sēņu biezeņzupa

Pēc pārbagātā sēņu rudens droši vien daudziem ledusskapis pilns ar saldētām sēnēm. Sēņu mērce un buljoniņi jau droši vien apnikuši.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Piedāvaju ātru un ļoti vieglu recepti.
Ņem no saldētavas sēņu porciju un uzreiz liek katliņā ar biezākam malām (lai nepiedeg) uz nelielas uguns.
Tikmēr var notīrīt kartupeļus un sagriezt gabalos.
Ik pa brīdim apmaisot, sēnes būs jau atkusušas un radies šķidrums. Katliņā pieliek kartupeļus, ja liekas, ka šķidrums pamaz, var pieliet nedaudz ūdens.
Pieber garšvielas. Ja lieto Vegetu, tad ar sāli uzmanīgi, jo var viegli pārsālīt, jo Vegeta arī satur sāli. Vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
Kamēr vārās, sacep gaļu ar sīpoliem (viss diezgan smalki sagriezts).
Kad kartupeļi mīksti, sēnes ar kartupeļiem sablenderē.
Sablenderētajā biezeņzupā pieliek sacepto gaļu ar sīpoliem.
Katrā šķīvī pieliek krējumu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sēnes - 1/2.kg
  • Kartupeļi - 1/2.kg
  • Gaļas atgriezumi, ādiņas vai speķis, vienalga svaigi vai žāvēti - 300.g
  • Sīpols liels - 1.gab
  • Vegeta, sāls, pipari
  • Salds krējums - 100.g