Vērša šmorcepetis ar tomātiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Vērša gaļu izdauza ar āmuru, iespeķo, apcep uz pannas taukos brūnu, ieliek katliņā. Atvāra no pannas piecepumu, pārlej pār apcepto gaļu, pieliek sīpolu, pētersīli, seleriju un sutina uz lēnas uguns gatavu. Gatavo gaļu izņem, mērci izkāš, pieliek miltu tumi, tomātu masu, krējumu. Uzvāra un pasniedz.

Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Pētersīļa sakne - 1/4.gab
  • Vērša (liellopa) gaļa - 1 līdz 1 1/2.kg
  • Speķis - 50.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Tomātu masa - 2 līdz 3.karotes
  • Skābs krējums - 2 līdz 3.karotes
  • Milti - 2.karotes
  • Tauki (taukvielas) - 2.karotes
  • Vārošs ūdens - 1/2 līdz 3/4.l
  • Šķēlīte selerijas