Hokejista Riharda Bukarta vakariņas mammai – plakanmaize ar gaļas bumbiņām

Tā kā hokejists Rihards Bukarts kopš 15 gadu vecuma dzīvo prom no vecāku mājām, dzīve likusi jau agri iemācīties gatavot pašam. Nu šī nodarbe kļuvusi ne tikai par nepieciešamību, bet arī par Riharda sirdslietu.
Man garšo viss, neesmu izvēlīgs, bet taisnība gan, ka ēdu “ar acīm” – ēdienam ir labi jāizskatās,” atklāj Rihards Bukarts.

FOTO: Publicitātes foto

"Man garšo viss, neesmu izvēlīgs, bet taisnība gan, ka ēdu “ar acīm” – ēdienam ir labi jāizskatās,” atklāj Rihards Bukarts.

“Ja ir vairāk laika, varu vairāk izpausties. Ja laika nav, gatavoju kaut ko vienkāršu un ātri paveicamu. Man garšo viss, neesmu izvēlīgs, bet taisnība gan, ka ēdu “ar acīm” – ēdienam ir labi jāizskatās,” atklāj Rihards Bukarts.

 

Šoreiz viņš dodas ciemos pie Rimi Gardēža un šefpavāra Normunda Baranovska, lai pagatavotu mammai īpašo plakanmaizi ar gaļas bumbiņām, aromātiskiem salātiem un ņipru tzatziki mērci.

 

 

Personu skaits: 2 

Izmaksas uz vienu personu: 2,13 eiro

 

Sastāvdaļas

 

Maizei:

  • 200 g klasisko kviešu miltu Rimi;
  • 1 tējk. cepamā pulvera Rimi;
  • 1 tējk. saulespuķu eļļas Rimi Smart + nedaudz apcepšanai;
  • 90 ml silta ūdens;
  • sāls pēc garšas.

 

Gaļas bumbiņām:

Reklāma
Reklāma
  • 200 g maltās gaļas Rimi Smart; 
  • 1 tējk. garšvielu maisījuma vistas gaļai Rimi;
  • 1 ola Rimi Smart;
  • 150 ml tomātu mērces Rimi;
  • 2 ēdamk. rīvmaizes Rimi;
  • 1 ēdamk. eļļas Rimi Smart;
  • sāls pēc garšas.

 

Tzatziki mērcei:

  • 1/2 mazā gurķa;
  • 1/2 ķiploka daiviņas;
  • 1 sauja piparmētru;
  • 100 g jogurta Rimi;
  • sāls pēc garšas.

 

Salātiem:

  • 50 g sarkanā kāposta;
  • 50 g ābola;
  • 1 tējk. eļļas Rimi Smart;
  • 1 citrons (vajadzēs gan tzatziki mērcei, gan salātiem).

 

 

Pagatavošana

  1. Gatavo plakanmaizes. Traukā sajauc miltus ar sāli, tējkaroti eļļas un cepamo pulveri. Sasildi ūdeni un pievieno miltiem, sajauc vijīgā mīklā. Izveido divas mīklas bumbas un atstāj nostāvēties 5 minūtes, apsegtas ar dvieli.
  2. Gatavo gaļas bumbiņas. Sajauc malto gaļu ar rīvmaizi, olu, garšvielām. Izveido bumbiņas un liec uz pannas eļļā apcepties. Pievieno tomātu mērci un nedaudz pasautē. Tikmēr citā pannā cep plakanmaizes: mīklu izrullē kā pankūku un uz sakarsētas pannas eļļā apcep no abām pusēm.
  3. Pagatavo tzatziki mērci: sarīvē gurķus un nedaudz apsāli, izspied lieko ūdeni. Gurķiem pievieno sakapātu ķiploku, piparmētru un jogurtu. Pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli. Vari pieliet nedaudz eļļas.
  4. Gatavo salātus. Sagriez kāpostu un ābolu plānās strēmelēs, pievieno nedaudz eļļas un citrona sulas.
    Pasniedz maizi, vidū liekot salātus, tad gaļas bumbiņas un pa virsu tzatziki mērci.

 

Skaties arī VIDEO

Saistītie raksti