Gaļas bumbiņas tomātu mērcē pildītas ar paipalu olām

“Maxima” garšu vēstnesis Raimonds Zommers iesaka tematisku gaļas bumbiņu recepti. Iedvesmojies recepšu idejām svētku galdam!
Pasniedz kopā ar pastu un zaļajiem lociņiem.

FOTO: Publicitātes foto

Pasniedz kopā ar pastu un zaļajiem lociņiem.

Sastāvdaļas 4 personām:

 

Gaļas bumbiņām

  • 12 gb paipalu olas (Paipalu olas QUAIL 12 gab., 1,89 EUR)
  • ap 0,5 kg maltā gaļa (Cūkgaļas maltā gaļa WELL DONE 450 g, 2,69 EUR)
  • 1 gab. vistu olas (Baltas vistu olas, 1 iepak./10 gab., M izmērs, 1,39 EUR (ar Paldies karti))
  • ½ tējk. melnie pipari (Malti melnie pipari TWINS 15 g, 0,29 EUR)
  • 1 tējk. ķiploku pulveris (Ķiploku granulas WELL DONE 60 g, 1,25 EUR)
  • 1 tējk. sīpolu pulveris (Sīpolu granulas TASTY HOME 40 g, 0,65 EUR)
  • 1/3 tējk. sāls (Sāls ar jodu O'SOLE smalkais 1 kg, 0,49 EUR)
     

Tomātu mērcei

  • 0,4 kg sagriezti tomāti savā sulā (Konservēti tomāti savā sulā MEGA DI CATO, 400 g, 0,69 EUR (ar Paldies karti))
  • 1 vidēja lieluma sīpols (0,13 EUR)
  • 2 ķiploku daiviņas (0,18 EUR)
  • ap 0,030 kg baziliks (Baziliks WELL DONE 20 g, 0,99 EUR)
  • ½ tējk. sāls (Sāls ar jodu O'SOLE smalkais 1 kg, 0,49 EUR)
  • 1 ēdamk. cukurs (Cukurs EXTRA LINE, 1 kg, papīrā, 1,25 EUR)
Reklāma
Reklāma

Kopā*: 12,38 EUR

 

Pagatavošanas gaita:

  1.  Paipalu olas novāra 3 minūtes, atdzesē ledus aukstā ūdenī un noloba. 
  2. Maltajai gaļai pievieno garšvielas (melnos piparus, sāli, ķiploku un sīpolu pulveri).
  3. Malto gaļu un olu savieno viendabīgā masā: no gaļas izveido bumbiņu un katrai pa vidu ir paipalu ola.
  4. Maltās gaļas un paipalu olas bumbiņas liek iepriekš uzkarsetā krāsnī 205 grādos uz 12-15 minūtēm.
  5. Lai pagatavotu tomātu mērci – smalkos gabaliņos sagriež sīpolu, ķiploku un pievieno uzkarsētā katliņā kopā ar eļļu.
  6. Sautē kamēr sīpoli un ķiploki paliek mīksti, tad pievieno tomātus savā sulā un garšvielas, vāra 10-15 minūtes. 
  7. Mērcē liek gatavās gaļas bumbiņas un pasniedz ar svaigi vārītu pastu, dekorē ar sagrieztiem lociņiem.

     

Saistītie raksti