Vistas cepetis vienkāršā kečupa un sojas mērces marinādē. Ziemassvētku galdam!

Ja tev šķiet, ka svētku vistas cepeša gatavošana ir kas sarežģīts, tad atmet šo domu – tas ir vienkārši! Pirmais noteikums – izvēlies augstas kvalitātes putna gaļu, proti, audzētu Latvijā un bez antibiotikām.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Cepeti pasniedz ar ceptiem dārzeņiem un svaigiem salātiem. Lai labi garšo!

Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava"

Sastāvdaļas (norādītas aptuveni):

Cālis 1gb

Kečups 4 ēdamk.

Sojas mērce 6 ēdamk.

Medus 2 ēdamk.

veselas vistas cepetis

Gatavošana:

1) Sajauc mērces sastāvdaļas: sojas mērci, kečupu un medu.

2) Ierīvē cāli ar mērci.

Reklāma
Reklāma

3) Cep, pagriežot veselo cāli ar krūtiņu uz leju, 200-220 grādu temperatūrā (iepriekš sakarsētā krāsnī) aptuveni 35-40 minūtes. 

Cepeti pasniedz ar ceptiem dārzeņiem un svaigiem salātiem. Lai labi garšo!

ziemassvētki

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti