Ko greznu celt Ziemassvētku galdā? Cāļa terīnes pīrāgu!

Vai tavas ģimenes Ziemassvētku vakariņu ēdienkarte ir jau gatava? Šis krāšņais un tik ļoti garšīgais cāļa terīnes pīrāgs tā vien gaida savu iznācienu uz svētku galda! 

Ziemassvētku ēdieniem ir ne vien labi jāgaršo, bet arī jāpiešķir galdam īsta svētku sajūta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziemassvētku ēdieniem ir ne vien labi jāgaršo, bet arī jāpiešķir galdam īsta svētku sajūta.

Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava"

Porcijas: 8 personām
Gatavošanas ilgums: 12 h (bet ir tā vērts!)

Sastāvdaļas:

Smilšu mīklai:
Milti 400 g (aptuveni)
Sviests, auksts, sagriezts kubiņos 180 g 
Olas 2 gab + 1 gab. mīklas iesmērēšanai
Sāls 1/2 tējk.


Pildījums:
Vistas fileja "Ķekava" 500 g (Fileja | Putnu fabrika Ķekava Vistas.lv)
Vistas šķiņkis bez ādas un kauliem "Ķekava" 500 g (Šķiņķi | Putnu fabrika Ķekava Vistas.lv)
Valrieksti 100 g
Žāvētas aprikozes 100 g
Bekons, kūpināts un sagriezts šķēlītēs 130 g
Sāls pēc garšas
Sojas mērce 2 ēdamk.
Saldā paprika, malta 1 ēdamk.
Ķiploka pārslas 1 ēdamk.
Vistas buljons 150 ml
Želatīns 10 g

vistas gaļas pīrāgs

 

Gatavošana:
1) Mīklu pagatavo, samīcot visas sastāvdaļas – visātrāk to izdarīt virtuves kombainā.

2) 120 g mīklas atliec ledusskapī, bet pārējo izrullē vismaz 1 cm biezumā un ieklāj terīnes formā – gan apakšā, gan gar sāniem.

3) Sakul olu un iesmērē mīklu ar olu no iekšpuses. Ieklāj bekona loksnes.

4) Sagriez vistas fileju un šķiņki mazākos gabalos. Sajauc ar sakapātiem valriekstiem, nelielos gabalos sagrieztām aprikozēm. Pieliec garšvielas un soju. Sajauc visu un pildi terīnes formā.

5) Izņem mīklu no ledusskapja un izrullē tikpat biezu, kā pārējo mīklu. Klāj pa virsu un apsmērē ar olu.

6) No atlikušās mīklas vari izveidot dekoru, piemēram, pīni.

7) Mīklas virsū izdur caurumus vismaz 1 cm diametrā, lai sulām un gaisam būtu, kur izplūst.

8) Trauku uzliec uz pannas un cep 30 min 200 grādos (iepriekš uzkarstētā krāsnī!).

9) Samazini temperatūru līdz 180 grādiem un cep vēl 50 minūtes.

10) Izņem no cepeškrāsns un padzesē vismaz 30 minūtes.

11) Uzbriedini želatīnu un iejauc vistas buljonā. Ielej buljonu terīnes caurumos, lai pēc sastigšanas nebūtu gaisa caurumu.

12) Atdzesē uz nakti ledusskapī.

 

Šefpavāra ieteikums: Riekstus un žāvētos augļus vari variēt! Tāpat gaļu vari iemarinēt, izmantojot jau gatavos garšvielu maisījumus, piemēram, garšvielas vistai vai kopējā garšviela gaļai. Savukārt, ja kādam no ģimenes ir glutēna nepanesība, miltu vietā izmanto bezglutēna maisījumu 1:1 proporcijā, kā receptē norādīti kviešu milti.

 

Lai garšām bagāti Ziemassvētki!

terīnes pīrāgs

 

 

Saistītie raksti