Cepam cāļa cepeti! Papildini ar aromātiskām saknēm

Putna cepetis ir lielisks kā svētku, tā brīvdienu pusdienu galdam! Izvēlies tādu putna gaļu, kas audzēta bez antibiotikām, piemēram, "Ķekavas" veselo cāli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saknes vari variēt, un īpašu garšu tās iegūs, ja pirms cepšanas sajauksi tās ar eļļu, rozmarīnu, ķiploku un sāli.

Mammamuntetiem.lv rakstu sēriju "Ziemassvētku galds" atbalsta putnu fabrika "Ķekava"

Porcijas: 6 personām
Gatavošanas ilgums: 2 h

Sastāvdaļas:

"Ķekavas" cālis 1 gab.
Marinādei:
Jogurts 100 g
Sāls 1/2 tējk.
Citrons 1 gab (sula)
Saldās paprikas pulveris 1 ēdamk.
Čili pulveris 1/2 tējk.
Kūpinātas paprikas pulveris 1 tējk.
Malts kumins 1/2 tējk.
Melnie pipari, malti 1 tējk.
Medus 1, 1/2 ēdamk (izkausēts)
Ingvers, rīvēts 1 tējk

Piedevas:
Kartupeļi 6 gab.
Burkāni vidēja lieluma 6 gab.
Selerijas sakne 1/4 gab.
Olīveļļa 2 ēamk.
Sāls 1/2 tējk.
Rozmarīns 4 zari
Ķiploks 4 daivas

vesela cāļa cepetis

Gatavošana:
1) Cāli pārgriež muguras daļā. 

2) Sajauc visas marinādes sastāvdaļas.

3) Nosusina cāli un ierīvē ar marinādi.

4) Cāļa cepeti var cept uzreiz, vai atstāt ledusskapī marinēt līdz 24 h.

5) Cep sakarsētā cepeškrāsnī 160 grādos 45 min.

6) Pannā pievieno saknes, sajauktas ar eļļu, ķiploku, rozmarīnu un sāli.

7) Paaugstini temperatūru līdz 200 grādiem un cep vēl 35 minūtes.

Šefpavāra ieteikums: Ja cepetis paliek pāri, vari to atkaulot un gaļu pievienot dažādiem salātiem, piemēram, lieliski garšos ar rukolas vai romiešu salātu lapām. Tāpat vistas cepeti var pasniegt uz grauzdētas maizītes ar  avokado krēmu vai svaigu tomātu. 

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti