Ziedkāpostu kārtojums ar malto gaļu un zaļumiem

Kāpēc gan neizrādīt savu mīlestību arī dienās, kas nav Valentīndiena? Kopīgi pagatavotas pusdienas ir gan lielisks kopā pavadītais laiks, gan arī īsti vēderprieki!

Lai sautējums būtu sulīgāks, ziedkāpostus var pārliet ar saldo krējumu un vēlreiz ielikt cepeškrāsnī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai sautējums būtu sulīgāks, ziedkāpostus var pārliet ar saldo krējumu un vēlreiz ielikt cepeškrāsnī.

Sastāvdaļas:

  1. 1/2 ziedkāposta
  2. 1 burkāns
  3. 4 ķirštomātiņi
  4. 400g maltās gaļas
  5. 1 sīpols
  6. sāls,pipari
  7. tomātu pesto
  8. 4 šķēlītes siera
  9. lociņi

Gatavošana:

  • Ziedkāpostu sadala rozetītēs un izvāra sālsūdenī.
  • Notīra burkānu, sagriež plānās šķēlītēs, izvāra sālsūdenī.
  • Malto gaļu apcep ar sīpoliem un garšvielām.
  • Ķirštomātiņus sagriež četrās daļās un liek ''podiņu'' apakšā.
  • Tālāk liek maltās gaļas kārtiņu, tad kārto ziedkāpostus, tiem pa virsu liek tomātu pesto.
  • Liek burkānu ripiņas, atkal ziedkāpostus un pa virsu atkal burkānu ripiņas.
  • Pa virsu kārto siera šķēlītes.
  • Podiņus liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes.
  • Izņem no cepeškrāsns, pārkaisa lociņus un pasniedz karstu.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas