Šmorēts trusis svētku ēdienkartei

Ir pienācis pēdējais laiks svētku galda ēdienkartes sagatavošanai! Tavā ēdienkartē noteikti iederēsies arī garda truša gaļa!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādu šmorētu trusi pasniedz ar gardu kartupeļu biezeni un burvīgo buljona mērcīti!

Sastāvdaļas:

  • 1 trusis
  • sojas mērce
  • vorčesteršīras mērce
  • sāls, pipari
  • ķiploks
  • rozmarīns un baziliks
  • saldais krējums
  • nedaudz miltu mērcītei
  • svaigs burkāns un sīpols

Gatavošana:

  • Trusi sadala gabaliņos un iemarinē, pārlejot ar soju, vorčesteršīras mērci, pievienojot sāli, piparus un ķiploku.
  • Gaļu samaisa un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
  • Uzvāra buljonu, tam pievienojot gabaliņos sagrieztu burkānu un sīpolu, kā arī rozmarīnu un baziliku.
  • Kad gaļa ir iemarinējusies, to pannā apcep zeltaini brūnu.
  • Tad to liek buljonā un vāra 1-1,5 stundām mīkstu.
  • Kad gaļiņa gatava, no buljona (to izkāš) un pagatavo  mērci: ietumējot to ar aukstā ūdenī atšķaidītiem miltiem un beigās pievienojot saldo krējumu.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas