Pašu rokām gatavoti pelmeņi

Palmeņi ir ļoti vieli pagatavojams ēdiens. 

Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Pašu gatavotus pelmeņus var pasniegt kopā ar apceptiem šampinjoniem un zaļumiem.

Vajadzēs:
400 g milti
2 olas
1 sīpols
300 g liellopu maltā gaļa
pipari, sāls
200 ml ūdens

 

Pagatavošana:
1. Iesijā bļodā miltus, pievieno olas, garšvielas, pielej ūdeni.

2. Jāsamīca stingra mīkla.

3. Sīpolu sīki sakapā un iemaisi maltajā gaļā, pievieno garšvielas.

4. Mīklu jāklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē plānā kārtiņā. 

Reklāma
Reklāma

5. Ar glāzi izspied aplīšus, ņem aplīti rokā, ielies vidū piciņu gaļas, aplīža malas salipini kopā.

6. Verdošā ūdenī pelmeņus vāri aptuveni 10 min.

7. Pasniedz pēc izvēles – ar krējumu, majonēzi, tomātu mērci, zaļumiem, šampinjoniem, papriku u.c.

 

Sastāvdaļas