Pelmeņi ar gaļas pildījumu

Pelmeņi nekotējas pārāk augstu, ja runājam par kvalitatīvām un veselīgām vakariņām. Izņēmums - ja pelmeņu mīklu un pildījumu esam gatavojuši paši no kvalitatīvām izejvielām. 

Pašu gatavoti pelmeņi ar pašu gatavotu mērcīti nemaz nav noniecināms ēdiens!

FOTO: Shutterstock.com

Pašu gatavoti pelmeņi ar pašu gatavotu mērcīti nemaz nav noniecināms ēdiens!

Sastāvdaļas:

Mīklai

3 glāzes milti
2 olas
1 glāze ūdens
sāls pēc vajadzības


Pildījumam
1 kg maltas cūkgaļas
2 sīpoli
ķiploks pēc vēlēšanās
sāls, pipari, citas garšvielas pēc vajadzības
 

Gatavošana:

Miltus ieber bļodā, tajā iesit arī abas olas. Masu izmīca un pa porcijām pievieno ūdeni un sāli. Mīca, kamēr viedojas viendabīga masa. Tā beigās nedrīkst lipt pie rokām. 

Kad mīkla gatava, to apsegtu atstāj uz 30 minūtēm nobriest. 

Pa to laiku gatavo pildījumu. Malto gaļu samaisa ar sasmalcinātu sīpolu, ķiplokiem un citām garšvielām pēc izvēles. 

Reklāma
Reklāma

Tad uz galda, kas apkaisīts miltiem, izrullē mīklu pavisam plānu. Ar glāzi izspiež mīklas aplīšus. Mīklas aplīšu vidu liek ar karoti pildījumu, mīklas maliņas aizlipina, veidojot pīrādziņus. 

Gatavos pelmeņus liek vārīties verdošā ūdenī, kam pievienotas garšvielas, bet var arī iztikt bez tām. Vāra, kamēr pelmeņi uzpeld plus dažas minūtes atkarībā no pelmeņu izmēra.

Pasniedz ar krējumu vai kādu pašu gatavotu mērci. 


 

 

Sastāvdaļas