Zirņu pikas - īsts latviešu ēdiens svētku galdam!

Mūsmājās ļoti iemīļots ēdiens Ziemassvētku priekšvakarā ir zirņu pikas. Tās ir patiešām gardas un garšo ikvienam!

Zirņu pikas var ēst ar mērcīti, kura jums labāk garšo. Gards savienojums ir ar saldā krējuma mērci.

FOTO: Shutterstock.com

Zirņu pikas var ēst ar mērcīti, kura jums labāk garšo. Gards savienojums ir ar saldā krējuma mērci.

Sastāvdaļas:

  • 500 g pelēko zirņu
  • 300 g vārītu kartupeļu
  • 200 g žāvētas krūtiņas
  • 2 sīpoli
  • sāls, pipari

Gatavošana:

  • Novāra izmērcētus pelēkos zirņus.
  • Izvāra kartupeļus.
  • Krūtiņu sagriež smalkos kubiņos, sasmalcina sīpolu.
  • Krūtiņu un sīpolu apcep.
  • Zirņus un kartupeļus izmaļ caur gaļasmašīnu, šai masai pievieno sacepto krūtiņu.
  • Masu samaisa, izgaršo un pēc vajadzības pievieno sāli un piparus.
  • Ar rokām no masas veido bumbas.
  • Var pasniegt aukstus, klāt piedzerot kefīru vai siltus ar saldā krējuma mērcīti, kā piedevu gaļas ēdieniem.

Izcils ēdiens Ziemassvētku vakariņām.

Reklāma
Reklāma

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas