Pilotas. Gardām vakariņām

Šīs gardās gaļas bumbiņas nāk no Katalonijas Spānijā. Tas vislabāk garšo karstas, taču mīklu var sagatavot jau iepriekš.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pilotas gatavo no malts cūkgaļas

 

 

4 porcijas

Sastāvdaļas:

500 g maltas cūkgaļas 

50 g rīvmaizes

2 viegli sakultas lielas olas

2 ēd. k. sīki sakapātu pētersīļu

3 sīki sakapātas ķiploka daiviņas 

50 g ciedru riekstu

Sāls un malti melnie pipari

1/2 tējk. malta kanēļa

1/2 tējk. saberzta muskatrieksta

Reklāma
Reklāma

125 ml eļļas fritēšanai

 

Pagatavošana:

1. Visas sastavdaļas ieliek liela bļoda un rūpīgi samīca.

2. Dziļā pannā uz mērenas uguns sakarsē eļļu, ieliek gaļas bumbiņas un 5-10 minūtes cep, līdz tās no visām pusēm apcepušās zeltaini brūnas.

3. Uz sasildīta šķīvja izklāj papīra dvieli, liek virsū pilotas un nosusina. Pasniedz karstas.

 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Sastāvdaļas