Kartupeļu kūka

Īpašs ēdiens no ikdienišķiem produktiem!
Gatavu kartupeļu kūku griez trīsstūrveida gabalos un nekavējoties pasniedz. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavu kartupeļu kūku griez trīsstūrveida gabalos un nekavējoties pasniedz. Foto: Imants Ķīkulis

 4 personām

Gatavošana 20 minūtes plus 1 stunda cepeškrāsnī

 

Sastāvdaļas:

10 nelieli kartupeļi

sāls

pipari

pāris zariņu timiāna, sakapāta

Reklāma
Reklāma

50 g kausēta sviesta plus nedaudz cepamā papīra ieziešanai

 

Gatavošana:

  1. Nomizo kartupeļus un sagriez iespējami plānās ripās (1-2 mm). Ja ir, izmanto virtuves kombainu. Saliec plāksnītes bļodā un caurjauc ar sāli, pipariem un timiānu. 
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē metāla cepamo formu (vēlams, ar noņemamu apmali) ar cepamo papīru, ko no iekšpuses iezied ar sviestu. Uzliec loksni papīra arī uz cepešpannas. Liec uz tās formu. Kārto riņķos kartupeļu ripiņas, pa laikam pieblīvējot un piestiķējot ar mazākiem gabaliņiem, līdz izlietoti visi kartupeļi. 
  3. Pārzied virspusi ar kausēto sviestu un pārsedz ar alumīnija foliju, lai neapsvilst virsa. 
  4. Liec cepeškrāsnī aptuveni uz 45 minūtēm. Pārbaudi gatavību ar koka irbulīti. Izņem pannu no krāsns. 
  5. Noregulē krāsni uz 220 grādiem. Izgāz kūku uz cepampannas. Uzmanīgi noņem metāla apmali un nolupini cepamo papīru. Vēlreiz pārzied ar kausēto sviestu un liec atpakaļ krāsnī uz 5-7 minūtēm, lai aprauj zeltainu garoziņu. Vari to darīt grila režīmā. Gatavu griez trīsstūrveida gabalos un nekavējoties pasniedz. 

 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

Saistītie raksti