Veģetārās zaļo zirnīšu - bazilika kroketes

FOTO: Shutterstock.com

Aptuveni 8 kroketes

Gatavošanas laiks ~ 15 minūtes

Zirnīšus apmēram 5 minūtes novāra sālsūdenī, notecina, samaļ vai sablendē. Sajauc ar pārējām satāvdaļām. Izveido apaļus vai iegarenus plācenīšus, apviļā rīvmaizē. Lielā eļļas daudzumā uz vidējas uguns apcep brūnus. Liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem vai dārzeņu sautējumu.

 

Recepte no grāmatas: Latvijas veģetārieša rokasgrāmata / Dita Lase. – Rīga: Jumava, 2010

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigi vai saldēti zaļie zirnīši - 250.g
  • sīki sagrieztas svaiga bazilika lapiņas - 2.ēd.k.
  • rīsu milti vai kukurūzas ciete - 75.g
  • Fetas siers - 40.g
  • rīvēts dzeltenais siers - 2.ēd.k.
  • Milti - 20.g
  • rīvmaize panēšanai - 2 - 3.ēd.k.