Divu latu vakariņas

FOTO: Inese Stuģe

No sākuma sagatavojam mērci ko liet pāri (labi noder blenderis). Traukā iesitam olas, pievienojam sinepes. Kulšanas procesā lēnām pievienojam arī pienu. Kad mērce gatava, tai pievienojam zaļumus (baziliku, pētersīli, timiānu pēc patikas).
Sagriežam baltmaizi kubiņos. Noklājam ar to cepamtrauka dibenu. Pārlejam ar pusi no sagatavotās mērces. Ļaujam tai savilkties. Pa to laiku sagriežam žāvēto gaļu nelielos kubiņos. Liekam uz pannas apcepties kopā ar sagrieztiem šampinjoniem. Apcepto gaļu kārtojam virs baltmaizes. Virs gaļas liekam tomātu mērci. Tālāk lejam atlikušo mērci. Ja vēlas - vēl var uzrīvēt sieru. Cepamtrauku pārklājam ar folliju un liekam cepties cepeškrāsnī uz 200 grādiem kādas 30 min. Noņemam folliju un cepam vēl kādas 5 - 10 min.
          Lai labi garšo : )
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Apkaltusi baltmaize - 1/2.kukulītis
  • Žāvēta gaļa - 250.gr
  • Šampinjoni - 250.gr
  • Piens - 1/2.glāze
  • Olas - 4.gab.
  • Sinepes - 1.ēd. kar.
  • Mīksts sviests - 1.ēd. kar
  • Zaļumi.pēc patikas.
  • Tomātu mērce.mazā burciņa