Sēņu un vistas žuljēns

Gads solās būt sēnēm bagāts, tāpēc šo recept vērts pieglabāt - sēņotājiem noderēs. 

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar sāli, pipariem vai citām garšvielām un viegli apcep. Gabaliņus kārto traukā, ko vēlāk likt cepeškrāsnī (veikalos ir nopērkami speciālie žuljēna trauciņi).
Apcep sagrieztu sīpolu, sēnes (gailenes, baravikas, kundziņus vai citas), pievieno saldo krējumu, garšvielas un kārto pa virsu vistiņai.
Sakultu olu lej pāri kārtojumam un apbārsta ar rīvēto sieru (sieru ar olu var jaukt arī kopā). Liek cepties 200 grādu karstā cepeškrāsnī. Žuljēns gatavs pēc apmēram 10 minūtēm!

 

Recepti iesūtījusi Inese Kļaviņa, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Saldais krejums - 300.ml
  • Siers - 70-100.g
  • Olas - 2.gb
  • Sīpols - 2.gb
  • Gailenes, baravikas vai kundziņi - 1.l
  • Vistas fileja - 2.gb
  • Eļļa vai sviests cepšanai
  • Sāls, pipari u.c. garšvielas pēc izvēles