Aveņu krēms

FOTO: Shutterstock.com

Daļu aveņu neiemaisa saputotā krējumā, tad sanāks aveņu želeja, ko likt kārtām.

Avenes izberž caur sietu, pieber cukuru un maisa, līdz tas izšķīst.

Masai pievieno izšķīdinātu uzbriedinātu želatīnu un iemaisa saputotā krējumā.

Pilda saldēdiena traukos, sarecina un pasniedz bez piedevām.

Tāpat gatavo zemeņu, kiršu krēmu.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/ Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Avenes - 300.g
  • Cukurs - 80.g
  • Salds krējums 35% - 200.g
  • Želatīns - 1 1/2.tējk.